ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alcazar vinner Melodifestivalen”

Emma Björkman · 31 Jan 2014
Uppdaterad 31 Jan 2014

Pallar du inte att följa Melodifestivalen minutiöst i år? Det behöver du inte – Wkd kan redan nu berätta att Alcazar kommer att stå som vinnare i finalen den 8 mars. Åtminstone enligt oddsen på fem stora svenska spelbolag.

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Hedlund, Andreas Lundstedt och Therese Merkel i Alcazar ställer upp i årets Melodifestival med låten ”Blame it on the disco”. De tävlar i deltävling fyra i Örnsköldsvik den 22 februari.  – Låten är Alcazar till hundra procent, säger Lina Hedlund
Lina Hedlund, Andreas Lundstedt och Therese Merkel i Alcazar ställer upp i årets Melodifestival med låten ”Blame it on the disco”. De tävlar i deltävling fyra i Örnsköldsvik den 22 februari.  – Låten är Alcazar till hundra procent, säger Lina HedlundFoto: TT

Grattis Alcazar, enligt spelbolagens odds kommer ni att vinna! – Haha, och det utan att ha hört låten eller sett vårt framträdande? Det känns otroligt roligt, jag blir nästan generad på något sätt. Det känns kul att folk tror på oss, har förväntningar och vill se oss i Melodifestivalen, säger Lina Hedlund i Alcazar.Kommer ni att börja ladda redan nu för att representera Sverige i Eurovision Song Contest? – Ja, vi har redan rekat hotell i Köpenhamn. Nej, jag skojar. Vi har befunnit oss på olika ställen i världen och på måndag kommer vi att gå in i replokalen. Vi vet att oddsen kan svänga så vi tar inte ut segern i förväg. Men det ger positiv energi att folk verkar tro på oss. Hoppas att den tron inte försvinner efter att de hört vårt bidrag, säger Lina Hedlund.Hur mycket kommer ni att snegla på oddsen under tävlingens gång? – Vi kommer bara hålla koll på våra danssteg och vår låt, att kolla oddsen varje halvtimme är inte vårt jobb, påpekar Lina Hedlund. Handen på hjärtat, blir ni lite kaxiga av detta? – Nej, jag vill inte vara kaxig. Men vi skulle inte ställa upp om vi inte trodde på det vi gör, säger Lina Hedlund.Vad tittar spelbolagen på när de sätter odds? – Det är såklart en himla massa parametrar. Att sätta odds till Melodifestivalen innan deltävlingarna har börjat är lite speciellt eftersom ingen har hört låtarna. Så vi får gå på förväntningar, vem som skrivit låten, vem som framför bidraget och om de varit med tidigare. Eftersom det inte finns så mycket information att tillgå gör det att oddsen blir ganska osäkra. I slutändan är det våra spelare som bestämmer genom att lägga spel på en artist. Vi hade inte Alcazar som favorit i höstas utan de har klättrat allteftersom hur spelen kommit in, säger Jonas Nilsson, pressansvarig på Unibet Sverige. Hur mycket sneglar spelbolagen på varandra? – Det är klart vi tittar på andra spelbolag men i slutändan är det spelarna som bestämmer. Kanske är det så att de som spelar hos oss även spelar på samma artister på andra bolag? säger Jonas Nilsson. FOTNOT: Wkd har varit i kontakt med SVT som avböjer att kommentera oddsen. Wkd har kollat torsdagens odds från Svenska spel, Paf, Unibet, Betsson och Ladbrokes.

►Läs ALLT om Melodifestivalen på Metros specialsajt

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro