ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alcazar: "Hyllar alla som sätter färg på regnbågen"

Filip Joelsson · 19 Jun 2018
Uppdaterad 19 Jun 2018
2018 blir året då Alcazar tackar för sig och lägger discoskorna på hyllan för gott.

2018 blir året då Alcazar tackar för sig och lägger discoskorna på hyllan för gott. Foto: Filip Joelsson


2018 blir året då Alcazar tackar för sig och lägger discoskorna på hyllan för gott. Men innan året är till ända ska Sveriges mesta discogrupp kröna årets Europride och ge sig ut på sin hittills mest omfattande turné. Vi är inga duvungar längre, men vi tänker lämna med en smäll", säger Andreas Lundstedt.

klar

Artikellänk är kopierad

Mötesrummet i bokningsagenturens lokaler i centrala Stockholm bjuder på en slående utsikt över huvudstadens skyline. I en soffa sitter medlemmarna i den grupp som bokstavligt talat förgyllt ett helt land med disco och glitter i 20 års tid.

Alcazar har precis landat i Sverige efter att ha medverkat på en av Europas största välgörenhetsgalor, och stämningen tycks vara på topp hos trion Tess Merkel, Andreas Lundstedt och Lina Hedlund.

– Galan sändes i 25 länder och vi gjorde två gig mitt i natten. Det känns som att vi går på ett Wien-rus nu, säger Andreas Lundstedt.

Schemat är hektiskt. Planerna för utformningen av höstens avskedsturné ”20 years of disco – mission completed” är i full gång. En arenaturné som ska summera en 20 år lång karriär med över 30 konserter i Sverige från oktober till december.

– Vi måste ju bjuda på något extraordinärt! Utan vår publik hade Alcazar inte varit möjligt, så för oss handlar det om att tacka för allt. Vi är inga duvungar längre, men vi tänker lämna med en smäll, säger Andreas Lundstedt.

”Det var jag som sa att jag måste lämna”

Några månader har passerat sedan trion meddelade att 2018 blir sista året för Alcazar. Ett beslut som satt långt inne, men som medlemmarna tycks ha landat väl i, trots att det initialt inte var ett gemensamt beslut.

– Resan fram till beslutet har varit knölig, och med mycket känslor. Men det var jag som sa att jag måste lämna Alcazar, säger Tess Merkel, och utvecklar:

– Det blev en konflikt i mig. Att ta ett sådant beslut själv som indirekt också blir ett beslut för andra i bandet. Jag har varit skiträdd, men mitt hjärta sa att jag med gott samvete kan lämna rampljuset efter 20 hektiska år och fokusera på annat, och i dag känns det som att beslutet landat som en superkraft i oss alla tre.

Lina Hedlund fyller i.

– Jag tror att vi alla känner att vi har roligare än någonsin tillsammans. Vi mår bättre än någonsin, både var och en för sig och tillsammans, och det finns något väldigt spännande i att vi slutar, säger hon.

Alcazar gör årets officiella Europride-låt

Det är inte bara Alcazar som jubilerar 2018. Europride ordnas för 25 gången, och i år har turen kommit till Stockholm och Göteborg.

Årets officiella Europride-låt ”In the name of love” har som glitter på moset gjorts av just Alcazar, som dessutom är avslutningsakten under Europrideveckan i Stockholm. En ära, menar Andreas Lundstedt.

–Det hade varit konstigt att avsluta året utan något nedslag i pride-communityt. Det betyder allt för oss. Det är på något vis dem som är grundstenen i Alcazar. Alla som stått på den utsattes sida. Alla som tagit snacket med sin familj. De modiga och de som inte passat in i normen. Det är dem vi vill fira, för det är dem som sätter färgen på regnbågen.

pil
Fakta: Det här är Europride 2018

• Europride är ett årligt återkommande arrangemang med besökare från hela Europa. Varje år får en Pride-festival i Europa rätten att använda titeln Europride.

• Europride 2018 arrangeras gemensamt av de två festivalerna Stockholm Pride och West Pride. Europride har ett större internationellt fokus än Stockolm Pride och West Pride.

• Europride hålls i Stockholm mellan den 27 juli och 5 augusti. Europrideparaden i Stockholm är den 4 augusti.

• I Göteborg hålls Europride mellan den 14 augusti och 19 augusti. Europride-paraden i Göteborg hålls i samband med den officiella avslutningen den 18 augusti.

• Den officiella Europridelåten ”In the namne of love” har gjorts av Alcazar, som dessutom kommer uppträda med låten i både Stockholm och Göteborg.

Källa: Källa: Stockholm Pride och West Pride.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro