ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Äldre man skickades hem med sprucken tarm – avled

TT · 29 Jul 2018
Uppdaterad 29 Jul 2018
En äldre man dog efter att ett hål i hans tarm inte upptäcktes i samband med ett sjukvårdsbesök i södra Dalarna.

En äldre man dog efter att ett hål i hans tarm inte upptäcktes i samband med ett sjukvårdsbesök i södra Dalarna. Foto: TT


Några dagar efter att en äldre man sökt vård hos Landstinget i Dalarna avled han till följd av en sprucken tarm, skriver SVT Dalarna. Mannen hade efter sitt första besök skickats hem.

klar

Artikellänk är kopierad

En skiktröntgen av mannens mage som visade tecken på förstoppning genomfördes redan vid första besöket. Men eftersom mannen uppfattades må bättre skickades han hem med behandling mot förstoppning och rådet att söka vård vid behov.

Några dagar senare fick mannen föras med ambulans till sjukhus för akut vård. Då visade det sig att mannen hade ett hål i tarmen som läckt ut i kroppen och skapat en svår infektion, vilket mannen senare dog av.

Efter granskning av röntgenbilderna från mannens första besök visade det sig att den spruckna tarmen redan där var synlig, men hade missats. Landstinget i Dalarna upprättade efter händelsen en lex Maria-anmälan.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro