ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äldre parets reaktion efter rekordvinsten: "Är du nykter?"

David Peterson · 18 Mar 2019
Uppdaterad 18 Mar 2019
Paret vann nästan 562 miljoner kronor på Eurojackpot.

Paret vann nästan 562 miljoner kronor på Eurojackpot. Foto: Pressbild


Ett par i 65-årsåldern har kammat hem den största svenska spelvinsten någonsin. De vann nästan 562 miljoner kronor på Eurojackpot.

klar

Artikellänk är kopierad

Svenska spel försökte nå mannen, som spelade Eurojackpot för 50 kronor, under helgen men fick kontakt först på måndagen. När mannen svarade var den första reaktion förvirring, chock och ett glädjetjut.

– Han frågade mig om jag var nykter och om det jag berättat verkligen var sant, och det var det ju, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel Tur, om mannens reaktion i ett pressmeddelande.

Skrattade hela samtalet

De två rader som mannen spelade med bygger på födelsedagar och turnummer samt ett antal siffror som datorn valt ut, enligt Svenska spel. Den osannolika mångmiljonvinst på nästan 562 miljoner kronor är den största spelvinsten någonsin i Sverige.

När vinnaren fick beskedet hade han, enligt Svenska spel, mycket svårt att ta in vad det var han precis hade fått höra och han skrattade under hela samtalet.

– Det är förståeligt att man inte kan ta in ett sådant här besked ordentligt när man spelar för 50 kronor och vinner nästan 562 miljoner kronor. Dessutom hade han och hustrun bara spelat Eurojackpot i ett år, säger Pierre Jonsson.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro