ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Äldreboende backar: Pensionärerna får behålla sina suketter

Valerie Kaspersen · 5 Apr 2018
Uppdaterad 5 Apr 2018
Sötningsmedlet kommer fortsätta att serveras till kvällskaffet.

Sötningsmedlet kommer fortsätta att serveras till kvällskaffet. Foto: Wikimedia commons


Efter den skarpa kritiken mot Kvarngårdens beslut att dra in suketterna backar nu boendet. "Vi vill att äldre ska ha det bra", säger Ewa Ekman, enhetschef, till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare i veckan framkom det att de boende på Kvarngården i Ingelstad i framtiden skulle behöva införskaffa sina egna suketter till kvällskaffet, något som väckte starka känslor från både anhöriga och boende.

Sötningsmedlet har egentligen inte ingått i priset, men har serverats ändå. Och så kommer det fortsätta, rapporterar SVT.  

– Man bor i egen bostad. Vill man ha kex, frukt, choklad eller nåt annat hemma och till exempel bjuda anhöriga på så får man köpa det själv. En del kanske kan koka sitt kaffe själva medan någon annan får in kaffe för att de inte kan koka själva. Det är individuella bedömningar som görs även om det så klart finns en ram för vad man kan förvänta sig ska ingå på vård- och omsorgsboende. Vi vill att äldre ska ha det bra, säger Ewa Ekman till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro