ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äldreboenden skulle inte få se luciatåg – då grep 15-åriga Nellie in

Ida Gustafsson · 8 Dec 2015
Uppdaterad 8 Dec 2015
Pensionärerna på äldreboenden i Staffanstorp hade blivit utan Lucia om det inte vore för 15-åriga Nellie Hyme Brelin.

Pensionärerna på äldreboenden i Staffanstorp hade blivit utan Lucia om det inte vore för 15-åriga Nellie Hyme Brelin. Foto: TT/Privat


Staffanstorps äldre såg ut att få en mörkt luciafirande. Om det inte vore för 15-åriga ljusdrottningen Nellie Hyme Brelin. Tillsammans med sina tärnor kommer hon att lussa för pensionärerna: Det är roligt både för oss och de gamla”, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Vanligtvis brukar Lions i Staffanstorp arrangera ett luciatåg som bland annat lussar på ortens äldreboenden. Men i år såg det länge mörkt ut för lussefirandet – föreningen hade fått in för få luciakandidater så det hela ställdes in. 

Men 15-åriga Nellie Hyme Brelin – som var Lions lucia förra året och i år blev ljusdrottning på Hagalidskolan – kommer till undsättning.

​► LÄS MER: Svalt intresse för lucia tolkas som förbud När hon fick höra att pensionärerna verkade bli utan lussefirande fick hon en strålande idé – skolans luciatåg kunde ju lussa för de äldre också.

– Äldreboendet är inte så långt från skolan, så jag tänkte att vi kunde cykla ner där lite snabbt. Jag ringde till Lions för att få ett godkännande och de var jättepositiva. De har erbjudit sig att köra runt oss till de olika boendena. 

​► LÄS MER: Äntligen får Majlis, 92, vara lucia

Skolan har gett deltagarna i luciatåget ledigt och på fredag kommer de att lussa på Staffanstorps två äldreboenden. 

– Det är jättekul för oss på Hagalid att göra det. Vi har tränat, vi stannar kvar en halvtimme efter skolan sjunger och skojar. Det är roligt både för oss och de gamla, vi gör ju deras dag de sitter och sjunger med. Det var självklart klart att göra det, säger Nellie Hyme Brelin. 

Hennes initiativ för tummen upp av hennes pappa: 

– Jag tycker att det är bra, min pappa bor på ett äldreboende och jag vet hur glad han och de andra blir. De har kanske inte så mycket aktivitet så det brukar vara uppskattat när de kommer, säger Johan Brelin till Metro. 

► LÄS MER: Ilska över förskolansluciabrev: "Jättestorm men det är feltolkat"

Nellie Hyme Brelin
Nellie Hyme BrelinFoto: Privat
klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro