ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äldreboendet serverar trerätters: Vi skapar guldkant i vardagen”

Filip Häggberg · 14 Mar 2016
Uppdaterad 14 Mar 2016
Till förrätt serverades toast skagen.

Till förrätt serverades toast skagen. Foto: Privat


Var tredje fredag bjuder Solängens äldreboende sina boende på lyxlunch. Det serveras trerätters och vin. Vi har fått väldigt mycket positiva reaktioner”, säger Emmeli Söderberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Efterrätt ingår i trerättersmenyn.
Efterrätt ingår i trerättersmenyn.Foto: Privat
De boende får ett glas vin till maten.
De boende får ett glas vin till maten.Foto: Privat

Solängens äldreboende i Bålsta, Håbo kommun, vill att alla boende ska känna sig som hemma. Därför bjuds de boende var tredje vecka på en riktig lyxlunch, något som också Expressen har skrivit om.

– Senast hade vi toast skagen till förrätt, fläskfilé med klyftpotatis som huvudrätt och vit choklad med hallonsås till efterrätt. Till maten, som varierar gång till gång, serveras det vin, säger Emmeli Söderberg, enhetschef för Solängens äldreboende, till Metro.

Initiativet togs utav kockarna på egen hand, något som Emmeli Söderberg är väldigt stolt över.

– Jag kan tyvärr inte ta åt mig äran för det här. Alla i personalen jobbar för att de boende ska få njuta av speciella saker. Håby kommun har också gjort en stor satsning på maten för de äldre, vilket gör det lättare att erbjuda bra alternativ.

Det är inte bara maten som Emmeli Söderberg och hennes personal jobbar med. Överlag försöker de skapa en hemlik miljö för sina boende.

– De flesta som bor här har lämnat ett hem som de bott i under en lång tid. Därför vill vi göra deras vistelse här så lik som de hade det hemma som möjligt. Det är hela syftet med boendet, säger hon.

Reaktionerna från de boende har varit väldigt positiva. Alla är inte i tillståndet att delge sin glädje verbalt, men det märks.

– Alla har väldig god aptit. Jag tror det hör ihop med att vi alltid anstränger oss för att servera bra mat. Då ser de fram emot måltiden varje gång, säger Emmeli Söderberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro