ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äldreboendet som får pris för sin kvalitet

metro · 8 Aug 2013
Uppdaterad 8 Aug 2013
Äldreboendet som får pris för sin kvalitet Omsorgsbiträdet Marta Malm med Hasse Hansson, 74, på Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende i centrala Stockholm. – Jag har jobbat inom vården i 25 år. Individens behov måste alltid sättas i centrum. Det som har hänt på boendet i Huddinge känns ofattbart, säger Marta Malm.

Äldreboendet som får pris för sin kvalitet Omsorgsbiträdet Marta Malm med Hasse Hansson, 74, på Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende i centrala Stockholm. – Jag har jobbat inom vården i 25 år. Individens behov måste alltid sättas i centrum. Det som har hänt på boendet i Huddinge känns ofattbart, säger Marta Malm. Foto: Henry Lundholm


klar

Artikellänk är kopierad

När Sabbatsbergsbyns vård- och omsorgsboende i centrala Stockholm lades ut på entreprenad för fem år sedan tog de två cheferna Hannele Malmgren och Maria Hosseinpour upp kampen med vårdjättarna Aleris, Carema och Attendo.

– Vi visste att vi hade en bra verksamhet och ville gärna jobba vidare. Till vår stora förvåning vann vi upphandlingen, säger Hannele Malmgren.

I dag bor 106 äldre på Sabbatsbergsbyn, 90 av dem har olika demenssjukdomar. 

För två år sedan fick boendet Stockholms stads kvalitetsutmärkelse.

– På de stora vårdföretagen befinner sig ägarna långt borta från verksamheten. 

– Jag och Maria är här nästan jämt. 

– Vi är nära både anhöriga och boende och kan ta tag i deras problem. Det viktigaste i alla omsorg är intresse och engagemang, säger Hannele Malmgren.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro