ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Äldrerånaren gripen

Jonas Da Silva Larsson · 20 Jul 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
I denna taxibil satt rånaren när han greps av polis.

I denna taxibil satt rånaren när han greps av polis. Foto: Peter Holländare / dbild.se


klar

Artikellänk är kopierad

Rånaren greps efter en attack mot en 74-årig kvinna utanför Östra Sjukhuset i Göteborg vid lunchtid i går. Polisen misstänker att mannen kan vara den rånare som tros ligga bakom ett tiotal rånöverfall mot äldre människor den senaste tiden. – Det är den man som vi misstänker för de senaste rånen, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Mannen knuffade omkull den 74-åriga kvinnan och sparkade på henne men flydde efter att ett vittne till rånet ingripit. Kvinnan vårdas på Östra sjukhuset för sina skador. Efter en jakt där fyra polispatruller och en helikopter sökte efter mannen kunde han gripas. – Vi kontaktade lokaltrafiken och taxi och efter en stund fick vi tips om att mannen satt i en taxibil som vi då tog kontakt med. Vi stoppade taxin vid Artillerigatan och grep den misstänkte rånaren. Polisen gjorde även andra fynd när de grep mannen.

– Vi hittade en plånbok på mannen som kommer från en stöld inne på sjukhuset så han är misstänkt för den också. Mannen är gripen misstänkt för rån, stöld och misshandel. Han är född 1973 och bekant för polisen. – Han är känd för den här typen av brott sedan tidigare. • Är detta en följd av att ni sagt att nu ska ni satsa extra hårt på att gripa rånaren? –  Det är klart att vi alltid blir lite extra taggade när offren är äldre, försvarslösa människor. Men i det här fallet handlade det mer om en alert allmänhet och ett bra spaningsarbete.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Da Silva Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro