ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alec Baldwin sparkas efter homo-attack

Tomas Lundin · 16 Nov 2013
Uppdaterad 17 Nov 2013
Tre årtionden av fotografbråk En av många gånger Baldwin gått i handgemäng med en fotograf. Den här gången ska han ha blivit extra upprörd eftersom han var med sin fru  Hilaria Thomas  och deras bebis.

Tre årtionden av fotografbråk En av många gånger Baldwin gått i handgemäng med en fotograf. Den här gången ska han ha blivit extra upprörd eftersom han var med sin fru  Hilaria Thomas  och deras bebis. Foto: All Over Press


Skådespelaren Alec Baldwin sparkas från tv-bolaget MSNBC efter ett homofientligt uttalande mot en fotograf, rapporterar New York Post. Är det här slutet på tre årtionden av attacker på fotografer?

klar

Artikellänk är kopierad

Tre årtionden av fotografbråk 
  Så här såg fotografen Alan Zanger ut efter att han försökt filma Baldwins fru och nyfödda barn 1996.
Tre årtionden av fotografbråk Så här såg fotografen Alan Zanger ut efter att han försökt filma Baldwins fru och nyfödda barn 1996.Foto: All Over Press
Tre årtionden av fotografbråk 
  Baldwin friades för misshandeln av Zanger. Här syns en nöjd Baldwin lämna rätten i Van Nuys, Kalifornien. För en gångs skull verkar han inte ha något emot fotograferna.
Tre årtionden av fotografbråk Baldwin friades för misshandeln av Zanger. Här syns en nöjd Baldwin lämna rätten i Van Nuys, Kalifornien. För en gångs skull verkar han inte ha något emot fotograferna.Foto: All Over Press
En fotograf biter i gräset efter att ha kommit för nära Baldwin i juni 2012. Den här gången var det stjärnans vakter som stod för knuffarna.
En fotograf biter i gräset efter att ha kommit för nära Baldwin i juni 2012. Den här gången var det stjärnans vakter som stod för knuffarna.Foto: All Over Press
Den här bilden togs också förra sommaren när Baldwin anklagade en fotograf för att trakassera hans grannar. ”Du bryter min arm˝ kan fotografen höra sägas i videoupptagningar.
Den här bilden togs också förra sommaren när Baldwin anklagade en fotograf för att trakassera hans grannar. ”Du bryter min arm˝ kan fotografen höra sägas i videoupptagningar.Foto: All Over Press

Det var en fotograf från just New York Post som blev det senaste offret för Baldwins aggressivitet mot närgångna fotografer. Det som särskiljer den senaste av Baldwins oräkneliga konfrontationer är ordvalet. Baldwin ska ha kallat Posts fotograd ”kuksugande bög”. 

För att visa att han inte är homofob efter attacken paraderade Baldwin ut sin homosexuelle vän för att försvara honom och i stället lägga skulden på pressen. 

”Han är alltid väldigt lugn. Han är en trevlig kille och talar mjukt. Jag kan bara föreställa mig hur det är att bli förföljd hela tiden”, sa vännen och hårfrisören Nick Berrios enligt New York Post. 

Det imponerade inte på cheferna på tv-kanalen MSNBC. Timmar senare petas Alec Baldwin från jobbet som värd för pratshowen ”Up Late”.

Baldwin meddelade själv nyheten, ackompanjerad av en offentlig ursäkt:

”Jag menade inte att såra eller förolämpa någon med mitt ordval, men det har jag uppenbarligen – och för det ber jag om ursäkt.”

Baldwins relation med offentligheten är minst sagt ansträngd. Det är svårt att räkna upp alla gånger han varit i bråk med media och bara en dag efter den verbala attacken på Posts fotograf knuffade han en reporter från samma tidning. Då var han på väg ut från en rättegång där en kvinna som förföljt honom i åratal dömts till fängelse. Bläddra i bildspelet ovan för att läsa om några av Baldwins konfrontationer.

Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro