ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alesso nästa artist till Summerburst

Maria Forsström · 11 Nov 2015
Uppdaterad 11 Nov 2015

Foto: Pressbild


I våras släppte han sitt första album och sålde ut Globen, och i dag kan Metro avslöja att han är huvudakt på Summerburst 2016 både i Göteborg och Stockholm. Alesso är het nu.

klar

Artikellänk är kopierad

I dag släpps biljetterna till Summerburst 2016 och samtidigt avslöjas att Stockholmssonen Alesso återvänder hem för att headlina festivalen både i hemstaden och Göteborg. Något han tydligt ser fram emot.

- Jag är übertaggad, det var tre år sedan jag spelade där och det är den bästa festivalen, energifylld och euforisk och min musik passar väldigt bra i det konceptet. Det kommer att bli en jäkla show, säger han.

Redan som fyraåring brukade Alesso hoppa omkring och dansa och sjunga framför familjens kameror, och när han blev lite äldre hittade han den elektroniska dansmusiken.

- Jag satt och letade runt efter nya genrer när jag kom åt housemusiken. Det var en helt ny värld för mig och jag blev hooked direkt, kände att shit, det här är jag, säger han.

Han kan få en idé i huvudet var som helst, nynnande i bilen eller vid pianot, som han då spelar in.

- Tyvärr oftast när jag är på väg att lägga mig vilket är jobbigt för då har jag glömt det dagen efter. Det är då det är bra med telefonen för då kan man spela in var som helst.

Så sent som i våras kom debutalbumet ”Forever” men Alesso håller redan på med ny musik.

- Det går snabbt i musikvärlden nu, det är inte som förr... Men jag vill också göra nytt, jag känner att albumet var lite ett avslut på det jag gjort tidigare. Som att knyta ihop påsen och släppa det för att hitta ny inspiration och förhoppningsvis få folk att tycka om en annan typ av dansmusik, något folk kanske inte förväntat sig från mig, säger han.

Exakt vad det innebär vill han inte avslöja, det är för tidigt. Men att det blir fler samarbeten i stil med dem han gjort med Tove Lo, Noonie Bao och Ryan Tedder står klart, även om han inte vill nämna några drömsamarbeten.

LÄS MER
Norska stjärnartisten klar för Summerburst

- I slutänden handlar det bara om resultatet med dem jag får äran att jobba med. Om du sätter mig i en studio med någon av världens största men resultatet inte blir bra så är det ju ett misslyckande vem det än är.

Alesso tillbringar numera ganska mycket av sin tid i Los Angeles, vilket leder till viss hemlängtan ibland, så nu har han en kompis med sig som hjälper honom.

- Jag har inte sett min familj på fyra månader och kommer inte att träffa dem förrän till jul, och sen åker jag iväg igen. Visst, jag har amerikanska vänner så jag skulle väl klara mig men det är skönt med lite mer hemkänsla.

LÄS MER
Nu återvänder Axwell och Ingrosso till Summerburst

I våras gick en dröm i uppfyllelse när Alesso sålde ut Globen. Enligt honom var det en chansning som lyckades, och nu kommer han alltid att kunna titta mot Globen och känna att han gjorde det.

- Det var en milstolpe. Och det bästa var att familjen och alla vänner äntligen fick se vad jag gör, till och med mormor var där. Hon är inte så bra på engelska så det blir svårt att sjunga med, men hon diggar det och dansar med.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro