ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alex och Kim gick vilse – följde hunden två mil till säkerhet

Joel Linde · 7 Nov 2015
Uppdaterad 7 Nov 2015
Kim, 7, Alex, 9, och hunden Tjapp, nästan på dagen lika gammal som Alex. – De har vuxit upp tillsammans, säger pappa Thomas.

Kim, 7, Alex, 9, och hunden Tjapp, nästan på dagen lika gammal som Alex. – De har vuxit upp tillsammans, säger pappa Thomas. Foto: Hasse Holmberg / TT, Privat


Alex, 9, och Kim, 7 skulle bara springa en liten bit med hunden, men tappade snabbt bort sig i skogen. Efter ett stort polispådrag hittades de oskadda. – De följde hunden hela tiden, säger pappa Thomas.

klar

Artikellänk är kopierad

I tisdags var Thomas Karlsson ute på promenad med hunden Tjapp och sönerna Alex, 9, och Kim, 7. Han satte sig ner för att vila sin värkande höft en stund, och sa åt sönerna att de kunde springa med hunden en liten bit.

När några minuter hade gått började Thomas ropa efter dem. Inget svar. Han ropade högre och började tuta med bilen, men fortfarande ingenting.

– Efter en och en halv timme ringde jag till polisen och bad om hjälp, och innan dess kom alla mina grannar hemma i byn med sina fyrhjulingar och körde runt i skogen och hjälpte till att leta, säger Thomas till Metro.

►LÄS MER: Kvinna gick vilse i trädgården efter att ha ätit julbord

Thomas, som tidigare berättade om händelsen för Norran, säger att polisen kom snabbt till platsen. De skickade en helikopter och fem hundpatruller, och snart var det fullt pådrag i skogarna kring Sorsele i Västerbotten.

– Jag var inte orolig för att det skulle ha hänt dem något, men väldigt orolig för att det skulle dra ut på tiden innan vi hittade dem så de kanske skulle behöva vara rädda och oroliga, och kanske sitta en hel natt i skogen. Och det blir ju beckmörkt här uppe, säger han.

Efter flera timmar hittade polisen pojkarna tillsammans med hunden Tjapp. De hade gått uppåt två mil genom skogen och kommit ut på en väg. Vid vägen hade de svängt åt rätt håll, och skulle till sist ha kommit hem om de fortsatt gå i samma riktning. Och pappa Thomas är stolt över sina söner, och hunden.

►LÄS MER: Gick vilse – hittades med "hjälp" av tallbarr

– Herre gud vad långt ungar kan gå i den där åldern. Jag är stolt över grabbarna. De följde hunden hela tiden, och de har berättat hur han sprang i väg litegrann och sen kom han tillbaka. Hunden höll koll på var pojkarna var hela tiden.

Thomas Karlsson vill också skicka ett enormt tack till polisen för sin snabba och effektiva insats.

Hädanefter kommer de alla vara noga med att alltid ha med sig telefon och gps, berättar Thomas, men händelsen har inte avskräckt pojkarna från att gå ut i skogen.

– Kvällen efteråt säger den lille grabben, som är sju, ”Pappa, kan vi inte gå ut och jaga i morgon. Så någon nöd har de inte lidit. Och den äldsta har berättat för mig om all älgskit och björnskit han har sett på vägen.

►LÄS MER: Susan sprang vilse – överlevde på sin egen bröstmjölk

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro