ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alexander, 35: Folk vill inte sitta vid mig – som om jag luktar illa”

· 10 Dec 2015
Uppdaterad 10 Dec 2015

Alexander Annelin, 35, berättar om hur folk väljer att trängas stående i tunnelbanan istället för att sätta sig bredvid honom.

klar

Artikellänk är kopierad

I Metro TV:s nya serie ”Så får du mig att känna" får tre personer som inte känner varandra svara på samma fråga:

På vilket sätt har du behandlats annorlunda på grund av ditt utseende?

Mariam Nordmark, 36, Alfhild Banzola, 28 och Alexander Annelin, 35, har olika bakgrund, arbeten och är uppväxta på skilda ställen. Men i inslaget kan man höra hur deras upplevelser och svar krokar in i varandra.

►LÄS MER: ”Läkare löser rasproblemet?” – och andra skamliga löpsedlar

Annelin berättar om när han går på Drottninggatan i Stockholm med sina två små flickor i handen och en man puttar honom och säger: "Neger det är högertrafik här." Alexander  – Jag kan inte räkna alla gånger som jag blivit kallad ”blatte”, ”neger”, ”svarting”, säger Alexander Annelin.

När Mariam Nordmark växte upp fick hon ofta höra att hon hade en "sån fin ljus färg". – Jag fick känslan att jag var bättre än min syster för att jag var ljusare. När jag tänker på det idag mår jag illa, säger hon i inslaget.

►LÄS MER: Här är sex ord som faktiskt är rasistiska

Alfhild Banzola berättar om när han var yngre och storhandlade med sin mamma. Helt oprovocerat blev de intagna i ett rum av väktarpersonal.

– En av dem sa: "Ni negrer har ju inga pengar så jag förstår inte hur ni kan handla så mycket mat." 

Hör deras berättelser i klippet ovan. – Även om jag känner att jag utsatts för både öppen och dold rasism, så vet jag dem som har utstått betydligt mer, säger Alexander Annelin.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro