ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Alexander Bard är rolig och söt"

Patrik Wirén · 15 Mar 2007
Uppdaterad 16 Mar 2017

Stjärnskottet Mika har redan kompisar i Sverige

klar

Artikellänk är kopierad

Dansant gladpop framförd med falsettröst håller på att erövra världens listor. Men samtidigt finns det de som retar sig på färgglada stjärnskottet Mika.– Folk har alltid älskat eller hatat mig, säger sångaren när Metro träffar honom i Stockholm.GLATT.

Vi möts på Hotell Rival vid Mariatorget och redan innan jag kommit in i rummet hör jag en välbekant sångröst. Mika har hittat ett piano och ger ett exklusivt smakprov inför nästa album.– Jag började fundera på nästa skiva redan när jag spelade in den första. Jag tror den kommer bli mer själfull och sorgsen än debuten, säger han när vi slagit oss ned.

Med tanke på alla framgångar borde väl du vara den lyckligaste människan på jorden just nu?– Jag vet. Men jag har alltid sagt att man skriver de bästa sorgsna låtarna när man är på riktigt gott humör.

Det resonemanget borde innebära att han var rejält deprimerad när debuten ”Life in cartoon motion” spelades in. För det är en nästan överdrivet uppsluppen skiva. Ibland låter det lika barnsligt som ett ljudmotiv till en tecknad film. Självklart har det upprört vissa.– Så har det varit ända sedan jag var ett barn. Men man måste ta det med en nypa salt. Det är bara bra att folk reagerar så starkt. Döden för en artists karriär är när folk säger ”jodå, det är okej”. Det är det värsta som kan hända.

Han säger att han längtar efter konserten på Berns 7 april och ser verkligen ut att mena det. Här finns ju vännen Alexander Bard från Bodies Without Organs.– Han är verkligen en rolig och söt kille. Han började göra reklam för min skiva helt på egen hand för flera månader sedan. Alex är väldigt älskvärd.

Du kallar dig hellre låtskrivare än artist. Kan du se dig själv skriva låtar åt andra också?– Jag har redan gjort det, men jag kommer aldrig avslöja vilka. Det skulle bara förvirra folk.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrik Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro