ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alexander Bard till hårt angrepp mot #metoo – TV4 tar avstånd

Natalie Demirian · 27 Okt 2017
Uppdaterad 30 Okt 2017

Foto: TT


Alexander Bard, tidigare jurymedlem i Idol” i TV4 och nu i ”Talang”, har twittrat flitigt de senaste dagarna under #metoo. Något som har lett till en kritikstorm mot artisten i sociala medier. ”Jag tycker att debattklimatet i Sverige har gått fullständigt åt helvete”, säger han till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

I en serie tweets har Alexander Bard gått till hård kritik mot #metoo. Här är några av dem:

Till Metro säger Alexander Bard att han tycker att #metoo började som en ”fin och jättebra kampanj om kvinnors utsatt på arbetsplatser och i samhället”, men att den har ”fullkomligt urartat”.

– Nu är det pöbelangrepp på oskyldiga män som är friade i domstolar. Jag tycker att det är skandal. Jag tycker att det är bäst att bemöta det med humor och värme. Jag tycker att debattklimatet har sjunkit till en fruktansvärt infantil nivå i Sverige och jag är rädd för det, jag tycker att det är skrämmande på riktigt.

Hur menar du när du säger att man ska se på det som humor?

– Om man inte har humor är man jävligt korkad i huvudet, men det finns ju människor som saknar humor. Som till exempel att jag skämtar om #metoo och ”Fifty shades of grey”. Jag önskar att många av #metoo-tjejerna använde mer humor i stället för att springa omkring och vara så arga hela tiden, för det vinner de ingenting på i längden. Jag är nämligen rädd för att #metoo-kampanjen kommer att bli backfired. Jag har alltid stöttat kvinnor i alla miljöer jag har jobbat i under alla dessa år. Att jag ska bli angripen för att vara kvinnohatare är för fan sjukt.

– Det är väl humor om något? Om man inte fattar humorn i det fattar man inte stå upp-komik eller komedi överhuvudtaget och då har vi ett jävligt allvarligt samhällsklimat i Sverige. Man ska fan kunna skämta om allt.

Du tror inte att du förminskar kvinnor som har blivit utsatta för övergrepp?

– Har du blivit utsatt för övergrepp av en man, stäm skiten ur dem, polisanmäl, ta det till domstol och du kommer att få alla mäns support också. Men att springa runt och prata skit och skvallra, det gör inte vuxna människor. Det är vad det handlar om. Det är massor av tjejer som pratar skit och skvallrar och påstår saker utan fog, oavsett om det är sant eller inte. Tjejer kan precis som killar också ljuga. Kolla fakta. Det är det man gör i domstol och hos polisen. Det är en jävla massa brudar i den här pöbeln som sitter och ljuger och inte kollar upp fakta. Polisanmäl om det har begåtts övergrepp. Allt annat är bara ryktesspridning och skvaller.

Du är med i ”Talang”-juryn i TV4 och nu riktas det kritik mot det. Vad säger du om det?

– TV4 är en underbar arbetsplats, jag älskar att jobba där. Jag är anlitad av TV4 på projekt och är med i ”Talang”-juryn. Jag har alltid krävt att ha total yttrandefrihet och jag har aldrig krävt att de ska ta ansvar för vad jag säger. Jag står för mina citat, de står för sina. TV4 är inte ansvariga för mig, de är väl inget dagis heller? Jag tycker att det är bra att TV4 tar avstånd från allt jag säger. Mitt jobb på TV4 har att göra med att jag gör ett bra jobb i ”Talang”-juryn, det har ingenting att göra med mina politiska åsikter. Kritiken är idiotisk, den är inte ens värd att bemöta. Den är fullständigt befängd. Jag sitter och hyllar massvis med tjejer som är med i ”Talang”.

Lotta Andersson på TV4 är exekutiv producent för ”Talang”. Hon svarar i ett mejl till Metro att de förstår att man kan reagera på saker som Alexander Bard har skrivit på Twitter under de senaste dagarna.

– Det har även vi gjort och vi står inte bakom utan tar kraftigt avstånd från saker han uttryckt. Men Alexander är inte en talesperson för TV4, utan en fristående jurymedlem som anlitas för att vara just det. Vi har och tar ansvar för det Alexander Bard gör och säger i vårt program. Men vi vill inte hamna i en situation där vi inte låter människor medverka i våra program och kanaler på grund av sina åsikter. Yttrandefrihet innebär att man får tycka, tänka och uttrycka sina åsikter. Även Alexander Bard.

Hur menar du att Alexander Bard inte är en talesperson för TV4 när han är en profilerad jurymedlem i ert flaggskeppsprogram ”Talang”, och tidigare ”Idol”?

– Alexander Bard är inte en talesperson för TV4, han är en av jurymedlemmarna i ”Talang”, och är anlitad som just det.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro