ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alexander den Store

Patrick Godbout · 5 Apr 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

Supertalangen Ovetjkin rusar mot Årets Rookie i NHL

klar

Artikellänk är kopierad

Alexander Ovetjkin 
  Alexander Ovetjkin leder jakten på Rookie-titeln, tätt följd av Sidney Crosby. Precis som på den här bilden.
Alexander Ovetjkin Alexander Ovetjkin leder jakten på Rookie-titeln, tätt följd av Sidney Crosby. Precis som på den här bilden.Foto: REUTERS

Alexander Ovetjkin spelar just nu sin rookie-säsong i Washington Capitals. Med 96 poäng, 48 mål, hittills är han på god väg att vinna Calder Trophy som årets rookie efter att ha utkämpat en envig med kanadensiska underbarnet Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins, hela säsongen.• Vad tycker du om din första säsong i NHL?– Jag tycker att det är en av de bästa jag gjort under min karriär. Den här, och förra säsongen i Ryssland.• Vad har du lärt dig sedan du kom till Nordamerika och NHL?– Att prata engelska.• Känner du av fighten mot Sidney Crosby om Calder Trophy?– Jag tycker att vi båda gör ett bra jobb. Crosby och Marek Svatos gör båda ett väldigt bra jobb. Jag tror inte att någon kan avgöra om jag eller Crosby är bästa rookien i NHL just nu.• Är du trött på att journalister frågar om rookie-racet?– I Washington tittar jag aldrig på tv. Jag kan läsa engelska, men jag läser aldrig tidningar. Jag lyssnar på musik, inte sportradion.• Är hockeyn stor i Washington?– Just nu är det väl sådär. Första hemmamatchen var det inte slutsålt. När säsongen satte igång förlorade vi och det gillar inte folk. De kom inte till matcherna. Men nu spelar vi bra, och då kommer publiken. Jag hoppas att det blir mycket bättre nästa säsong.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Godbout
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro