ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alexander Norén ger tips till dem som knarkar hus

Peter Lindholm · 30 Mar 2012
Uppdaterad 30 Mar 2012
Alexander Norén syns vanligen som ekonomireporter på SVT. Nu har han ”kommit ut” som husknarkare i sin nya  bok ”Hög på hus”.

Alexander Norén syns vanligen som ekonomireporter på SVT. Nu har han ”kommit ut” som husknarkare i sin nya  bok ”Hög på hus”. Foto: Urban Brådhe


Ekonomireportern Alexander Norén på SVT kommer ut som missbrukare i boken Hög på hus”. Han var bostadsknarkaren som ständigt var på jakt efter den stora kicken – det perfekta hemmet.

klar

Artikellänk är kopierad

Nu behöver han inte längre hitta på ursäkter för att smyga i väg på bostadsvisningar.

Efter 200 visningar, byten, köp och försäljningar under en sju år lång bostadskarusell har Alexander Norén, 36, hans fru och tre barn äntligen hittat hem till drömboendet, en åttamiljonersvilla i Bromma.

Tidigare bostäder betraktade han bara som tillfälliga objekt.

– Jag flyttade fram tidshorisonten lite för mycket och började genast tänka på nästa när vi väl flyttat in. Någon gång skulle vi behöva något större. Och då var jag redan på väg till nästa.

Alexander delar med sig av sina personliga erfarenheter i boken ”Hög på hus” och fortsätter skriva om bostadsmarknaden på högpåhus.se.

Ett av de mer praktiska tipsen är hur man skaffar sig nästan helt gratis home-staging genom Ikea.

– Vår bostadsrätt i Huvudsta var ju tom på möbler. Så jag köpte möbler på öppet köp och lämnade tillbaka dem efter visningen. De har väldigt generösa regler med öppet köp i tre månader.

I boken beskriver Alexander att ett radhus blev mycket intressantare i hans ögon efter att han sett tv-kändisen Fredrik Wikingsson på en visning.

– Han skänkte någon form av coolhetsglans över det där radhuset. Jag tog med det för att synliggöra hur mycket det egentligen handlar om att sälja en dröm, snarare än en bostad och som vi faktiskt låter oss påverkas av. Mer än vad vi tror.

Nästa steg skulle kanske bli att hyra in kändisar?

– Absolut. Man har ju till och med börjat lägga in statister i fotograferingarna. Det var ett gammalt hus som skulle säljas med svartvita bilder på inhyrda skådespelare i sekelskifteskläder. Nästa logiska steg är faktiskt att ha människor på visningen som ska skapa känslan av en viss livsstil för målgruppen.

Är du verkligen nöjd med ditt hem nu? Drömmer du inte om ”Solsidan”?

– Nej, faktiskt inte. Jag känner att det här är huset som jag kommer att kunna bo i. Det är ett hus som passar oss, som går att växa i och som jag är nöjd med.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro