ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alexander Schöld laddar med hockey

Sara Stolt · 15 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Simon Tullstedt/Care of house


klar

Artikellänk är kopierad

Han dunsade in i sargen, hade hjärtklappning och ropade efter vatten. Men att möta Västerås elithockeyspelare i rinken var för Alexander Schöld, 22, bara en kul grej mellan gårdagens repetitioner inför Melodifestivalen.

Detta trots att han drabbades av en lårkaka för några månader sedan.- Det känns, men jag tror att det är lugnt, säger Alexander.

Påverkar den dig på lördag?- Det skulle i så fall vara om jag går ned för djupt, säger han.

Men under morgondagens tävling vill han ge maximalt av sig själv.– Jag bli skitsur om jag åker ut. En tävling är en tävling. säger Alexander Schöld.

Initiativet att anordna en ”skill competition” mot Västeråsstjärnor som NHL-kontrakterade Patrik Berglund, var inte Alexanders egen. Men trots att Melodifestivalen närmar sig var utmaningen svår att motstå för den före detta elitspelaren i Djurgården.– Det här har varit det roligaste på hela veckan, säger han.

Under gårdagen satte han flest puckar i nät när det bjöds in till straffläggning. Innan han ställde upp i musiktalangprogrammet ”Fame Factory” spelade han i Djurgården IF. Men efter anklagelser om att ha misshandlat en domare blev han avstängd i tio månader från att spela hockey. Det var då han började spela musik. – Men jag är fortfarande en tävlingsmänniska.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro