ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alexandra, 29 fick frågan om hon är med barn: Jag är tjock, inte gravid

Ida Gustafsson · 11 Jan 2016
Uppdaterad 11 Jan 2016
Alexandra Hagberg vill att folk tänker efter innan de gratulerar någon till graviditeten.

Alexandra Hagberg vill att folk tänker efter innan de gratulerar någon till graviditeten. Foto: Alamy/Privat


Alexandra Hagberg jobbar i butik och i helgen kom det fram en kund som glatt gratulerade henne till graviditeten. Men Alexandra blev ledsen över kommentaren. Man har lust att skära bort allt fett varje gång någon säger så”, säger hon till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i går som Alexandra Hagberg fick kommentaren ”Grattis till graviditeten” från en av kunderna på hennes jobb i en möbelaffär.  

– Först låtsades jag om som att jag inte hörde det. Sen klappade kunden på sin mage och sa, ”du vet, grattis!”. 

► LÄS MER: HilleviWahl: Våga visa era fantastiska kroppar  Alexandra berättade då som det var, att hon inte väntade barn. Kunden sa "jaha" och gick då därifrån.

– Jag är inte gravid, jag är tjock. Och det är en kommentar som man ofta får höra, säger hon till Metro och fortsätter.  – Jag blir jätteledsen, man har bara lust att skära bort allt fett varje gång. Det är inte första gången man får ett "grattis till graviditeten". Det är inte kul att höra det, framförallt inte när man är på jobbet. 

► LÄS MER: Liw, 23 vill avdramatisera ordet tjock: "Det innehåller så mycket negativt" När hon kom hem skrev hon av sig i ett inlägg i Facebookgruppen ”Föräldra & Barn” för att få stöd. Och hon fick stor respons, i kommentarerna skrev flera andra kvinnor att de råkat ut för exakt samma sak. 

– När det var så många andra som fått höra det så blev man förbannad – vi ska inte behöva få höra det. Men samtidigt var det skönt att man inte var ensam ändå. 

Vad tänker du när du när någon säger sådana saker? 

– Det enda jag tänker är bara: vafan. Har personen i fråga inte sagt att den är gravid ska man inte säga något. Framförallt om det är någon som man inte känner. Det är det enda jag tänker, jag blir bara förbannad. Man ska inte yttra sig till någon om något de inte vet. 

► LÄS MER: Marion, 22, pressade vikten med bantningspiller – höll på att dö tre gånger 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro