ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alexandra, 37, tröttnade på att nätdejta – började svettdejta

Alva Forsberg Fierro · 21 Okt 2015
Uppdaterad 15 Feb 2017

Foto: Pernilla Busch/ privat


Alexandra Bernvetter tröttnade på att nätdejta och startade ett sportnätverk för singlar i Stockholm som gillar att träna. "Det är ett kanonsätt om man vill lära känna nya människor som delar träningsintresset", säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Studier visar att motivationen stiger när man tränar tillsammans med någon. I september lanserades appen Sprinter som ska hjälpa användarna att hitta träningspartners och det finns flera liknande initiativ.

Ett av dem är nätverket Träning & mingel. Minst en gång i månaden träffas medlemmarna i centrala Stockholm för att träna, ha kul och mingla med andra singlar.

Så länge vädret tillåter ses de ute för gemensamma träningspass som kan vara allt från löpning och funktionell träning till kajak och nattorientering.

– Är det ruggit ute kan det bli ett gympass inomhus i stället, säger anordnaren Alexandra.

►LÄS MER: Här är felen du gör på gymmet

Träffarna som har ägt rum ända sedan 2012 består mestadels av träning en timme följt av mingel på ett närbeläget fik eller andra aktiviteter som after work.

Normalt sett brukar de vara 35-40 personer som ses men på senaste träffen kom 80 personer.

– Det är ett superbra sätt att träffa nya människor och har lett till nya vänskaper har bildats, flera har blivit tillsammans och några har till och med gift sig skaffat barn, säger Alexandra.

►LÄS MER: Den som bara tränar tre gånger i veckan har inget att komma med

Konceptet är enkelt – det bygger på att alla ska kunna delta oavsett tidigare erfarenheter och att det ska vara såväl utmanande, som roligt och socialt.

–  Det är alltid olika dagar och olika tider för att få en variation av olika människor.

Enda kravet för att delta är att man ska vara singel. För trots att Stockholm är världens mest singeltätaste stad kan det ändå vara svårt att träffa den rätta.

– Jag hade tröttnat på nätdejting och då dök idén om sportnätverket upp. Man får ofta en rättvisare bild av en person om man träffas i verkligheten först. Och i träningskläder är alla lika vilket gör att man ser sidor som man annars kanske inte hade lagt märke till på samma sätt, säger Alexandra.

Kan det inte vara jobbigt att svettas inför en potentiell dejt? 

– Det är precis som ett företagsevent – där alla ska ha samma outfit och man avväpnar sig från normala roller. Alla har samma förutsättningar, what you see is what you get, inga attribut där man säljer sig med fina väskor eller dyr klocka på armen utan det är personligheten det handlar om.

Är du intresserad av att delta hittar du Träning & mingels hemsida här.

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro