ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alfapet-bråk avgjort i domstol

Tobias Berg · 5 Jan 2015
Uppdaterad 5 Jan 2015
Det långdragna alfapet-bråket gick hela vägen till domstol 

Det långdragna alfapet-bråket gick hela vägen till domstol  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

En långdragen Alfapet-tvist där ord stått mot ord har nu avgjorts i australiensisk domstol.  Spelaren Mohammed Hegazi har slagits mot fuskanklagelser sedan 2008.

Alla vet att sällskapsspel kan leda till bråk men det är sällan som det går så långt som till domstol. Men efter att Alfapet-spelaren Mohammed A. Hegazi blivit avstängd från att tävla av det Australiensiska Alfapetspelarförbundet drog han igång en konflikt som nu avslutats i domstol, rapporterar Herald Sun.

Bakgrunden till konflikten är att förbundet 2008 stängde av Mohammed Hegazi, en före detta lärare, i 12 månader. Anledningen till avstängningen var, enligt förbundets advokat Adam Baker, att Mohammed Hegazi skapat en otrevlig spelmiljö eftersom han klagat på motspelarnas sätt att hantera brickorna och grundlöst anklagat dem för fusk. Dessutom anklagades Mohammed Hegazi själv för att ha fuskat vid ett tillfälle. Han ska nämligen ha iakttagits av en åskådare när han gömde en bricka under sitt ben vid en turnering.

Mohammed Hegazi avtjänade sitt straff och återvände några år senare till turneringsspel men han slutade aldrig att bestrida avstängningen. I september lyckades han också komma överens med förbundet om att upphäva avstängningen i efterhand men när han krävde att även anklagelsen om fusk skulle upphävas officiellt vägrade förbundet och ärendet gick till domstol.

Nu har alltså domen fallit, med blandat resultat för Mohammed Hegezi. Domaren beslutade visserligen att avstängningen skulle ogiltigförklaras i efterhand men något officiellt upphävande av fuskanklagelsen blev det inte. Dessutom tvingas Mohammed Hegazi att betala förbundets rättegångskostnader på 3 096,83 australiensiska dollar motsvarande 21 000 kronor.

– Det är en moralisk seger men en finansiell förlust, sa han utanför domstolen enligt Herald Sun.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Berg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro