ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alfapetfeber

Anna Andersson och Moa Kärnstrand · 20 Okt 2011
Uppdaterad 20 Okt 2011
Sojung Han, 40, och dottern Johanna Kim, 10, brukar varva tv-spel med brädspel och är nyfikna på Boggle Flash.

Sojung Han, 40, och dottern Johanna Kim, 10, brukar varva tv-spel med brädspel och är nyfikna på Boggle Flash. Foto: Christina Blom


En evig succé på sju bokstäver – Alfapet. Kusinen Boggle Flash utsågs i går till Årets sällskapsspel. Wordfeud bakom comebacken.

klar

Artikellänk är kopierad

Först kom Words With Friends, sedan kom Wordfeud, sedan kom – brädspelet. Boggle Flash, en kusin till Alfapet, utsågs i går till Årets sällskapsspel i kategorin Årets huvudbry. Spelet går ut på att, med hjälp av bokstäver på tärningar sätta ihop så många ord man kan. Ett inte helt obekant spelupplägg för över 350 000 svenskar i dag. – Det följer ju Wordfeud-idén, säger David Lega, ledamot i den jury som utser Årets sällskapsspel bland alla dem som anmäls till tävlingen. Han förnekar dock å det bestämdaste att topplaceringen av Boggle Flash har något att göra med juryns eget eventuella Wordfeud-spelande. – Nej, vi valde det för att det är en utmaning, en problemlösning. Och för att det kanske inte är det spel som man ser som det klassiska sällskapsspelet, säger David Lega. Alfapetfebern fortsätter att gå som en löpeld över Sverige och appen Wordfeud har nu mer än tre miljoner nedladdningar totalt i världen, enligt Appstore. Även på Scrabbleförbundet i Göteborg har man märkt att fler börjat intressera sig för det kluriga ordspelet efter att Wordfeud kom. – Det har dykt upp lite nytt folk på våra träffar, mestadels yngre, säger Roland Olsson i Scrabbleförbundet, och som själv varit aktiv scrabblespelare i över sex år. – Jag tror att många ser det som ett sätt att testa sig själva och bredda sin kunskap.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Andersson och Moa Kärnstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro