ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alkohol gör dig snyggare – men inte i för stora mängder

Niklas Sandberg · 3 Dec 2015
Uppdaterad 3 Dec 2015
Vin kan göra dig snyggare.

Vin kan göra dig snyggare. Foto: TT


En ny forskningsstudie från universitetet i Bristol visar på att alkohol i rätt mängd gör dig snyggare. För mycket kan dock leda till motsatt effekt.

klar

Artikellänk är kopierad

Känner du dig mindre attraktiv och har förhoppningar om att få ett bättre utseende? Glöm dyra krämer och ansiktslyft, svaret ligger i att dricka alkohol.

En ny studie visar på att du blir snyggare om du dricker 250 milliliter vin eller öl. Det är universitetet i Bristol som gjort en undersökning där forskarna har fotograferat 40 studenter vid tre olika tillfällen.

Det första fotot har tagits i nyktert tillstånd, det andra fotot efter att studenten har druckit 250 milliliter alkohol och det sista fotot kort efter att studenten har fått dricka ännu ett glas.

►LÄS MER: Forskare: Öl är bra för magen

Därefter kallades en annan grupp studenter in, som var ovetande om resultatet, för att bedöma på vilken av det tre bilderna studenterna såg som bäst ut.

Resultatet visade att studenterna var som mest attraktiva efter att de hade druckit 250 milliliter än när de var nyktra. Däremot gav undersökningen motsatt effekt efter att studenterna hade tagit det sista glaset.

Forskarna misstänker att resultatet beror på att man slappnar av i ansiktsmusklerna vid förtäring av alkohol och att pupillerna blir större, något som är känt sedan tidigare att vara attraktivt.

►LÄS MER: Därför ska du inte blanda alkohol med energidrycker

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro