ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Alkoholförsäljare" stämmer träff med unga på Instagram – rånar dem

Alva Forsberg Fierro · 12 Apr 2016
Uppdaterad 12 Apr 2016
Ungdomarna blir ofta rånade på kontanter, mobil och i bland även kläder.

Ungdomarna blir ofta rånade på kontanter, mobil och i bland även kläder. Foto: TT/ montage


De så kallade Instagram-rånen – där ungdomar stämmer träff med alkoholförsäljare för att köpa sprit men blir rånade – ökar i Järva, skriver Stockholm Direkt.

klar

Artikellänk är kopierad

Ungdomar stämmer träff med alkoholförsäljare på Instagram – men i stället för att få köpa sprit blir det rånade vid mötet med den påstådda försäljaren. Ungdomarna blir ofta rånade på kontanter, mobil och i bland även kläder, skriver Stockholm Direkt.

– Det är ett pågående problem. Vi hade ett fall i helgen som anmäldes och vi befarar nu att det kommer öka inför de stora festhelgerna med Valborg, studentfester och så vidare, säger Joakim Lindell, operativ koordinator på Järvapolisen till tidningen.

►LÄS MER: Sålde tusentals liter sprit till unga

Nu befarar polisen att Instagramrånen kommer att sprida sig till andra stadsdelar i Stockholm.

– Säsongen är igång och det kommer öka, det är jag övertygad om. Det här är en brottstatistik som tyvärr är ganska känd. Vi tror på att föräldrar måste fråga sina ungdomar om var de ska och att de tar de här diskussionerna vid matbordet om att vara vaksam, säger Joakim Lindell.

►LÄS MER: Pappan smugglade 870 liter öl –­ till sin dotters fest

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro