ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alla älskar Björn Gustafsson

metro · 21 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Sällan förr har vi sett ett så brakande genombrott som det komikern Björn Gustafsson gjorde i år.

Sällan förr har vi sett ett så brakande genombrott som det komikern Björn Gustafsson gjorde i år. Foto: Henry Lundholm


1: Björn Gustafsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Framgångssagan mjukstartade med ”Parlamentet” och ”Stockholm Live” 2007 men det var när han sjöng en kärlekssång till Carina Berg i Melodifestivalen 2008 som denne då 21-åring verkligen fick fyr på sin raket. Schlagersångarna förvandlades till rekvisita när pausunderhållaren stal showen och blev Björn Gustafson med hela svenska folket. Hyllningskören visste inget stopp och den tvålfagre flickidolen/svärmorsdrömmen/manlige musan fick eld i baken. Inom loppet av ett år gick han in i väggen, talade ut och kom tillbaka som den yngste, mest anlitade och mest efterfrågade i Sveriges komikerelit. Älskar är ett starkt ord, men allt pekar på att svenska folket faktiskt älskar honom. 2009 kommer alla nyfödda gossebarn döpas till Björn.

”Det bästa sedan Gud”

2: Glasvegas

Kul namn tänkte du först, men gjorde dig inte besväret att lyssna förrän någon kännare sa något i stil med ”det bästa sedan Gud”. Nästan alla som någonsin gillat svårmodig indiepop klev så småningom på Glasvegaståget som gick från Europa till USA.

Perrys pengapuss

3: Katy Perry

”I kissed a girl” var refrängen på allas hjärnor och nyckelfrasen i denna 24-årings listvänliga revolution som påminde oss om att det 2008 fortfarande råder moralisk stenålder. Somliga anklagade henne för att vara homoivrare, andra tyckte hon var låtsasbi. Som om Katy bryr sig när hon ser kulorna rulla in.

Påhittade rich-bitches

4: Gossip Girl.

2008 var året då svenska tittare fick lära känna dessa påhittade ritch-bitches från Manhattan. Med sina exklusiva outfits och glänsande hårsvall blev Serena och Blair låtsasbästisar till en hel generation märkestokiga fashionistas.

Framtida QX-favorit

5: Peter Gustafson

Bara genom att vara den förste homosexuella som deltar i ”Bonde söker fru” förkroppsligade hästbonden ett genombrott för TV 4. Han blev även upptäckt som sångare och släpper nu sin debutskiva. Chansen är stor att han kammar hem pris på QX-galan i början av året.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro