ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alla frias av hovrätten efter gängmordet i Bromma

Linnea Bergman · 18 Sep 2018
Uppdaterad 18 Sep 2018

Foto: Foto: Per-Olof Sännås/Aftonbladet/IBL Bildbyrå


Sju personer åtalades för inblandning i ett gängmord i Bromma i Stockholm. Men Svea hovrätt friar nu alla i brist på bevis.

klar

Artikellänk är kopierad

Den 20 november 2017 skedde ett uppmärksammat mord i Mariehäll i Bromma i Stockholm.

En 28-årig man, som har pekats ut som en gängledare i det så kallade Bredängsnätverket, jagades längs Bällstavägen i Bromma i en biljakt innan han mördades med ett automatvapen. Totalt avlossades 18 skott, som hade kunnat träffa oskyldiga.

Sju män åtalades för inblandning i mordet. I tingsrätten blev två av dem fällda för mord respektive medhjälp till mord. Men i samband med att hovrättsförhandlingen avslutades släpptes även de två på fri fot.

Nu har även domen kommit, och samtliga misstänka frias i brist på bevis.

I tingsrätten dömdes en 24-åring man till 18 års fängelse för mord och en 23-åring fick tio års fängelse för medhjälp till mord.

Det finns dna-bevisning mot den 24-åriga mannen. Mannens dna har hittats på en handske i en av de bilar som användes i anslutning till mordet. ”Vid en första anblick framstår den tekniska bevisningen som graverande”, skriver hovrätten. Men hovrätten uppger vidare att det inte är säkert att dna-spåret hamnade i bilen vid mordtillfället, utan att det kan ha hamnat där innan mordet. Mannen frias därför av rätten.

Som Metro tidigare skrivit misstänkte polisen att totalt sju män planerade mordet på 28-åringen genom att kartlägga hans bostad och rörelsemönster dagarna innan mordet utfördes.

Bara några dagar innan de dramatiska händelserna i Bromma varnade polisen den utpekade ledaren för det så kallade Östberganätverket om att det fanns en hotbild mot honom och att han skulle hålla sig undan. Mannen lämnade då landet.

I stället genomfördes mordet mot ledaren för det så kallade Bredängsnätverket bara några dagar senare i Mariehäll i Bromma, något som Metro har skrivit om tidigare. 

I rättegången har åklagaren framhållit polisens samtal till Östberganätverkets ledare om att det fanns en hotbild mot honom som ett tänkbart motiv till mordet.

Enligt polisen har konflikten mellan de båda gängen pågått sedan 2013.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro