ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alla har väntat på Elliphant

Emma Björkman · 4 Okt 2013
Uppdaterad 4 Okt 2013

Elliphant kallar sig för mediernas gullunge. Nästa vecka kommer hennes debutalbum A good idea”. Wkd har träffat det frispråkiga stjärnskottet och pratat om samarbeten med Diplo och Skrillex, om att röka gräs och varför hon hatar Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Om en månad åker Elliphant till USA för att jobba med stjärnproducenten Dr Luke (Katy Perry, Kelly Clarkson, Britney Spears). Hon berättar att hon har 50 låtar ”färdiga” till nästa album. –  Men nu håller ”Down on life” på att bli en grej i USA, den spelades i ”Grey’s anatomys” säsongsstart och har spritts till studentradiostationer och den är svingammal för mig.
Om en månad åker Elliphant till USA för att jobba med stjärnproducenten Dr Luke (Katy Perry, Kelly Clarkson, Britney Spears). Hon berättar att hon har 50 låtar ”färdiga” till nästa album. –  Men nu håller ”Down on life” på att bli en grej i USA, den spelades i ”Grey’s anatomys” säsongsstart och har spritts till studentradiostationer och den är svingammal för mig.Foto: Johannes Helje

Hur vill du att man ska känna när man lyssnar på ”A good idea”?

–  Som att man är 14 år och tycker att det är löjligt roligt att lyssna på musik. Om någon får den här fjortisfeelingen av min skiva är det så jävla king, säger Ellinor ”Elliphant” Olovsdotter, 27. Berätta om samarbetet med Diplo?–  Vi har setts några gånger, bollat beats fram och tillbaka och skrivit lite på hans grejer. Jag kommer att släppa en ep via honom senare i år. Diplo har fungerat lite som en manager för Elliphant. Han fattade intresse tidigt och det var genom honom som Skrillex kom i kontakt med mig. Han sprider Elliphant till folk. Deadmau5 har hört av sig och andra dansmusikproducenter, som vill samarbeta. Skrillex och jag har gjort några låtar som jag tycker är jävligt bra. Men jag tror inte det blir något samarbete med Deadmau5. 

Hur var din uppväxt?–  Jag växte upp på Söder vid Sofiaskolan. Det var mycket krogliv. Alla hade försupna, ensamstående rödvinsmorsor. Ingen jag växte upp med hade ett kärnfamiljsliv. 

Du har diagnostiserats med ADD och dyslexi – medicinerar du? –  Jag har hittat mina sätt att klara mig i livet. Jag röker inte weed för att klara av dagen. Utan för att kunna hantera ångesten efter ännu en dag i det här jävla pissamhället och hitta tillbaka till mig själv. 

Ska du ut och spela nu?–  Jag ska spela i Göteborg och göra lite fler grejer i Tyskland och Frankrike. Jag älskar att spela i studentstäder som Kalmar, men en spelning i Malmö sög verkligen kuk. Jag har varit där fyra gånger och spelat och det har aldrig varit fler än 20 personer som dykt upp. Senast tog någon min öl från scenen. 

Gör det att du vill satsa utomlands?–  Definitivt. Egentligen är det min mardröm att vara en offentlig person i Stockholm. Speciellt när man som jag gillar att vara packad på Söder.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro