ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Alla måste göra sina egna misstag för att förstå"

· 14 Aug 2015
Uppdaterad 20 Aug 2015

Foto: all over press


Way out west-aktuella Say Lou Lou berättar om musikerföräldrarnas bästa råd.

klar

Artikellänk är kopierad

Med en ganska ny debutskiva i bagaget håller systrarna i Say Lou Lou, Miranda och Elektra Kilbey-Jansson, på att lära sig allt om musikbranschen den hårda vägen. Eftersom det trots föräldrar finns en vits i att uppleva själv.

Det är snart ett halvår sedan tvillingarna Miranda och Elektra Kilbey-Jansson i Say Lou Lou släppte debutskivan ”Lucid dreaming” i Sverige, och det bubblar fortfarande om den.

- Den kom ju ut i resten av världen i april och det känns som att folk fortsätter att hitta den, det känns jättekul, säger Miranda Kilbey-Jansson över telefon till Metro.

Systrarna har delat sin uppväxt mellan Sverige och Australien, med skolgång och vardag här och alla lov hos familjen down under. Eftersom båda länderna har västerländska kulturer så var det aldrig fråga om någon kulturkrock, men en sådan uppväxt präglar ändå.

- De kanske är lite mer laid back där, även om politiken är helt åt helvete, men annars är det som betyder något att man alltid saknar någon. Känslan av att aldrig kunna vara med alla samtidigt är lite tom, och jag tror kanske att det finns en längtan i vår musik som speglar det, säger Miranda Kilbey-Jansson.

Say Lou Lou har hållit på med musik långt innan de blev Say Lou Lou för lite mer än tre år sedan, men mest för sig själva och den närmaste familjen. Med musikerföräldrar som mamma Karin Jansson från svenska punkbandet Pink Champagne och pappa Steve Kilbey, sångare i australiska The Church, kom musicerandet ganska naturligt.

*Med föräldrar i branschen, vilket är det bästa råd ni fått?

- De känner att alla måste göra sina egna misstag för att förstå. Det fanns saker de hade kunnat säga som hade underlättat för oss, men finns en vits i att uppleva det själv och dra slutsatser. De är ganska antietablissemang och tycker att man ska göra så mycket man kan själv när det kommer till skivbolag och pengar, och hålla antalet människor som tycker och tänker till ett minimum. Göra det som känns bra i magen, säger hon och tillägger att det inte finns någon anledning till att bli känd och stor om man inte tycker om det man gör.

Tvillingarna fick också lära sig att vara snälla och schyssta mot alla de träffar, oberoende av vilka det är eller vad de gör, och att försöka vara sitt bästa jag även om någon bråkar med en.

- What goes around comes around när man jobbar i offentliga rum.

*Hur lika är ni och vad har det för betydelse när ni jobbar?

- Vi är ganska olika men gör lika mycket. Man kan säga att jag samlar inspiration, lyssnar på musik i olika inriktningar, letar efter idéer, medan Elektra är bättre på att faktiskt skapa saker. Det kanske låter konstigt men... jag är den kreativa flummaren och hon tänker ”hur ska vi göra låten” och applicerar den på verkligheten. Hon har också idéer förstås, men är den som bossar lite mer, säger Miranda Kilbey-Jansson.

*Händer det att ni lyssnar på musik ni gjort och i efterhand önskar att ni gjort annorlunda?

- Så klart kan det finnas en sådan känsla, att ”vi borde ha gjort så”, men när skivan är ute är det bara dumt att säga så. Det är bättre att tänka framåt, vad funkade inte, hur ändrar vi det, istället för att vara för kritisk för då blir man improduktiv. Dessutom spelar vi ju live nu så då går det att förändra saker man inte var nöjd med.

Därmed är det öppet för den lyhörde att försöka upptäcka vad Say Lou Lou inte varit så nöjda med.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro