ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alla nya titlar hos Bonnier blir e-böcker

Rikard Berglin · 28 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det svenska bokförlaget Bonnier kommer med start våren 2010 att parallellt med utgivningen av pappersböcker publicera e-boksversioner av samtliga nya titlar. Men redan den 29 oktober tjuvstartar man.

– Vi kommer att tillgängliggöra stora delar av de skatter som finns i Bonniers arkiv, säger Magnus Nytell, ansvarig för Bonnierförlagens digitala utgivning.Tidigare har man inte släppt något material i e-boksformatet. Fördelarna för läsarna är många, tycker Magnus Nytell.

– Jag tror att tillgängligheten blir den största fördelen. Om du sitter hemma och blir sugen på en bok kan du läsa den fem minuter senare.

I USA säljer nätbokhandeln Amazon och deras konkurrent Barnes & Noble sina läsplattor Kindle och Nook, som låser kunderna till deras egna butiker och sortiment.

– Vi kommer inte att lansera någon läsplatta som låser fast konsumenten, säger Magnus Tynell.Enligt Magnus Tynell  kommer det att dröja innan pappersboken försvinner helt från de stora förlagens sortiment.
– Jag tror snarare att vi kommer att se nya förlag som dyker upp, och det kan komma snart. Inom några år kommer vi säkert att få se någon glad amatör som enbart ger ut digitalt, antagligen med förlust, men ändå.

klar

Artikellänk är kopierad

Rikard Berglin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro