ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alla rykten om Iphone 5

Aron Andersson · 5 Sep 2012
Uppdaterad 12 Sep 2012
Iphone 5?

Iphone 5?


klar

Artikellänk är kopierad

Iphone 5-evenemang
Iphone 5-evenemang

Nu är det officiellt. Den 12 september kommer Apple att hålla ett evenemang för att visa nya produkter. Ryktet säger att det är Iphone 5 som ska visas, Apple har naturligtvis inte kommenterat de uppgifterna, men bilden ovan talar sitt tydliga språk.

Men inte heller datumet var någon överraskning för den som hängt med i alla rykten, det har bekräftats både en och två gånger från personer med insyn. Som vanligt finns det också en hel del rykten om själva Iphone. Här är några av de mest ihärdiga:

• Större skärm. Iphone 5 kommer att få en större skärm som troligtvis är nästan 4 tum stor. Upplösning sägs vara 640 x 1136, vilket innebär att upplösningen bara ökar på höjden. På nuvarande skärm får det plats fyra rader med ikoner, på den nya skulle fem rader rymmas.

• Ny design. Med större skärm får också Iphone 5 en ny design. Bilder har cirkulerat på nya Iphone-skal med en metalliknande bakplatta. Telefonen kommer både i svart och vitt och hörlursuttaget sitter nu på botten av mobilen. Uttaget för usb-sladden har krympt en storlek. Och även högtalarna har designats om.

• Snabbare hårdvara. Det är ingen högoddsare att Iphone 5 kommer att bli snabbare än föregångarna, och att den får en ny processor. Ryktet säger att det blir en uppdatering av processorn i nuvarande Ipad-modell. Precis som Ipad kommer den ha 1 GB RAM.

• Nya funktioner i IOS 6. Nyheterna i kommande versionen av mobilens operativsystem är redan kända. IOS 6 används nu av utvecklare och Apple beskriver många av nyheterna sin sajt. I korthet rör det sig om en ny kartfunktion då Google maps försvinner, Facebookintegration, Facetime-samtal även utan wifi, nya samtalsfunktioner, appen ”Passbook” som ska samla olika kuponger, biobiljetter, boardingkort och så vidare.

Några frågetecken:

• 4G. Sannolikt kommer Iphone 5, precis som nya Ipad, ha stöd för 4G. Frågan är om Apple väljer en teknik som kommer att fungera i Sverige.

• Flerspråkig Siri. Röststyrningsfunktionen Siri, har i dag stöd för engelska, franska, tyska och japanska. I IOS 6 fungerar den även på spanska, italienska, koreanska, mandarin och kantonesiska. Frågan är när svenska blir ett av språken.

• NFC. Near Field Communication, eller närfältskommunikation på svenska, är tekniken som förvandlar mobilen till en plånbok. Spekulationerna om NFC i Iphone 5 har gått fram och tillbaka.

• Pris och släppdatum. Efter rykten om att Sharp ännu inte påbörjat massproduktionen av nästa Iphone-skärm är det oklart när mobilen kommer att börja säljas. Dessutom får vi ofta vänta lite extra på att Iphone ska komma till Sverige.

Dessutom ryktas det om att Apple planerar ett evenemang även i oktober. Det spekuleras om att en ny, mindre Ipad, kommer att visas då.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro