ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alla SAS-flyg kan stoppas

Gustaf Eriksson · 19 Nov 2012
Uppdaterad 19 Nov 2012

Även om alla fackförbund säger ja till SAS sparplan kan flygplanen bli stående på marken. Den ansvariga myndigheten följer utvecklingen nära, rapporterar di.se.

klar

Artikellänk är kopierad

På måndagsförmiddagen har alla fackförbunden, utom danska kabinfacket, accepterat nya avtal. SAS sparplan ska trygga finansieringen för bolaget fram till sommaren. Men det är långtifrån säkert att det räcker. SAS flygplan kan bli stående på marken även om det sista fackförbundet till slut ger tummen upp.

Orsaken är att EU kräver att alla flygbolag kan visa att de har säkrat finansieringen tolv månader framåt eller har en ägare som kan tillföra kapital. Om inte dessa krav uppfylls kan den operativa licensen dras in, enligt di.se. Det är Transportstyrelsen som ansvarar för tillsynen i Sverige. – Just nu följer vi utvecklingen och väntar på besked. Det är väldigt minut för minut just nu, säger Eva-Mari Löfqvist, pressansvarig på Transportstyrelsen till sajten.

Enligt SAS ska sparplanen trygga bolagets överlevnad fram till sommaren. Men enligt en källa till danska Politiken är krisen ännu mer akut än så.  – Pengarna i kassan räcker inte året ut, har källan sagt till tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro