ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alla ska ha bredband

Emmy Lundström · 16 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

EU:s mål till 2010 kostar Sverige 1,1 miljard kronor

klar

Artikellänk är kopierad

UPPKOPPLING. Om tre år ska alla i Sverige ha bredband. Kostnad: 1,1 miljarder kronor.Just nu står 136 000 hushåll och företag utan möjlighet att använda bredband. Samtidigt har EU beslutat att alla ska ha tillgång till bredband år 2010.– För att nå de mål som är satta måste man satsa mer pengar, säger Stefan Backman på Post-och telestyrelsen.

De föreslår, i en rapport som lämnades till regeringen igår, att staten ska satsa 1,1 miljarder kronor på bredbandsutvecklingen. Samtidigt vill de att alla operatörer ska få lika tillgång till Telias nät, som når 95 procent av alla som har tillgång till bredband.– Det finns ett konkurrensproblem idag. Telia har ett informationsövertag och andra operatörer har inte lika bra förutsättningar att ta sig in på deras nät, säger Stefan Backman.

Genom att öka konkurrensen hoppas Post- och telestyrelsen att priserna ska bli lägre och att fler då ska vilja skaffa bredband. På så vis hoppas de att Sverige återigen ska bli en ledande IT-nation.– Om vi jämför med våra nordiska grannländer ligger vi inte i framkant längre. Vi har hamnat på efterkälken. Det är inte lika många som använder bredband här, säger Stefan Backman.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmy Lundström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro