ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alla ska med när LO släpper folkplatta”

Aron Andersson · 3 Okt 2012
Uppdaterad 12 Okt 2012
Per Albin Hansson

Per Albin Hansson


klar

Artikellänk är kopierad

Per Albin Hansson
Per Albin Hansson
Folkplatta
Folkplatta

I samarbete med bredbandsföretaget Joors presenterar nu LO en surfplatta för folket. Initiativet är döpt till ”folkplattan”. Det går ut på att även de som inte har råd med den senaste tekniken ska kunna köpa en surfplatta.

Joors levererar det mobila bredband som ingår i produkten. Det är annonsfinansierat och på så vis gratis för användaren. Tillsammans med det får köparen en surfplatta i ett paket. Det billigaste alternativet kostar 2 995 kronor. Då ingår Samsung Galaxy Tab 2 7.0 med SIM-kort från Joors. Paketet finns även med Galaxy Tab 2 10.1, Motorola Xoom 2 eller nya Ipad.

Det sistnämnda paketet kostar 5 600 kronor och en snabb jämförelse visar att bara surfplattan (i SIM-version) kostar 5 595 kronor hos Apple själva. Det innebär en rabatt på FEM kronor. (Bortsett själva bredbandet som ju faktiskt är gratis).

Hur mycket jag än gillar initiativet och den fina tanken bakom en surfplatta som alla ska ha råd med tycker jag själva RABATTEN är lite liten. Givetvis är det välkommet med gratis bredband men många använder nog surfplattan där det finns trådlöst nätverk som är gratis att använda ändå.

Initiativet är alltså godkänt, men hade gärna fått vara ännu mer generöst. Jag ger det två av fem Per Albin Hanssons.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro