ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alla tre frias i Romario-målet

metro · 27 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

Samtliga tre åtalade frias från det uppmärksammade knivmordet i oktober förra året på en 23-årig man kallad Husbys "Romario".

Upprinnelsen till tragedin vid vägkanten i Kista var ett bråk tidigare på dagen mellan två ungdomsgrupper på en krog inne i Stockholm. Där blev 18-åringen skadad i ena ögat.

De bestämde att träffas i Husby senare samma kväll för att försöka reda ut tjafset. Men den mördade och hans vänner fick bensinstopp på E 4-avfarten mot Kista. De nu friade och deras kamrater tog sig till avfarten.

Där uppstod tumult. 23-åringen knivskars till döds och två andra skadades svårt.

Den 18-åring som erkänt att han knivskurit offren har förnekat uppsåt att döda och hävdat att gärningarna ska rubriceras som grov misshandel och vållande till annans död respektive grov misshandel.

Men enbart hans erkännande räcker inte för att döma honom. Det finns varken teknisk eller muntlig bevisning som räcker till att dra några säkra slutsatser om vad som hänt, anser Attunda tingsrätt.

Det har varit fråga om ett kaotiskt händelseförlopp och tingsrätten utesluter inte att några av de inblandade inte har kunnat åtalas.

Eftersom den huvudåtalade inte fälls för mord och mordförsök kan hans två kamrater inte heller dömas för medhjälp till brotten, slår tingsrätten fast.

18-åringen försätts omedelbart på fri fot.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro