ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alla vill spela men få vill satsa pengar

Anders Frick · 24 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Här är några av de över 15 000 smarta spelutvecklare som den här veckan möts på Game Developers Conference i San Francisco.

Här är några av de över 15 000 smarta spelutvecklare som den här veckan möts på Game Developers Conference i San Francisco. Foto: Anders Frick


klar

Artikellänk är kopierad

På Game Developers Conference blandas spelnördar som håller föredrag för grafikutvecklare med manusförfattare och affärsutvecklare. Det är här som planerna smids för tekniken i framtidens dataspel.Intresset för spel är större än någonsin, men sett ur ett ekonomiskt perspektiv har dataspelsbranchen tuffa tider. Flera av konferensens delar handlar därför om hur spelutvecklare bäst ska klara av den ekonomiska krisen.– Investeringsklimatet är inte det bästa just nu, men det gäller ju inte bara spelbranschen. I Norden har några spelföretag har varit tvungna att avskeda folk, men det finns även flera nystartade bolag samt företag som har växt under det senaste året, säger Jacob Riis, som representerar det Nordiska dataspelprogrammet på GDC-mässan.Japan är ett av föregångslandet inom spelutveckling, och flera av bransch-ens idoler håller föredrag under veckan. Två av de mest populära är Hideo Kojima, som chefar över utvecklingen på företaget Kojima, samt Satoru Iwata, som är vd för Nintendo.

Jättarna i branschen brukar presentera intressanta nyheter i samband med GDC, men konferensen ger också mindre företag och enskilda utvecklare chansen att visa upp sig och skapa kontakter. Svenska Shortfuse Games är här för att leta förläggare till sina ännu inte utgivna spel ”Alive & Undead” och ”Strategy Islands” och Uppsalaföretaget Hansoft har avslöjat att de under veckan ska lansera en ny version av sitt spelprojektledningsverktyg.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Frick
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro