ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alliansen befarar att LSS-ärenden behandlas olika i olika stadsdelar

Peter Löwendahl · 2 Dec 2013
Uppdaterad 3 Dec 2013

Alliansen i Göteborg befarar att LSS-ärenden behandlas olika i olika stadsdelar, och vill nu att kommunen går igenom samtliga ärenden som nekats. – Vi måste kunna lita på systemet, säger Maria Rydén (M).

klar

Artikellänk är kopierad

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade är till för att ge funktionshindrade större möjlighet att delta i samhället. Men nu befarar Alliansen i Göteborg att vilket svar en ansökan får inte handlar om behovet av hjälp, utom om var i stan du bor.

– Vi ser på skola och äldreomsorg att det är väldigt beroende på var man bor i Göteborg, det får ju absolut inte finnas ett nytt område där det är beroende var man bor någonstans, säger Maria Rydén (M), kommunalråd.

I ett yrkande till kommunstyrelsen vill hon och hennes allianskolleger nu se en genomgång av de LSS-ärenden som nekats bistånd. Hon frågar bland annat efter statistik över hur många ärenden som nekas, hur många av dem som överklagas till domstol och hur många som i sin tur får rätt i domstol. Men hon vill även ha information om de personer som jobbar med att bedöma ansökningarna, om de har rätt kompetens och förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb.

– Jag hoppas att det inte är några konstigheter alls, men jag vill ha en helomlysning och ett bra resultat. Så att vi kan känna oss trygga i detta. Vi måste hela tiden jobba med kvalitetsfrågor och kvalitetssäkring, säger hon.

Den rödgröna majoriteten har ännu inte tagit ställning till yrkandet, och kommer troligtvis att bordlägga det på onsdagens kommunstyrelsemöte.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro