ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alliansen lovar lägga ner Arbetsförmedlingen vid valvinst

Filip Joelsson · 3 Apr 2018
Uppdaterad 3 Apr 2018
Om alliansen vinner årets val kommer Arbetsförmedlingen att läggas ner, så som den ser ut i dag

Om alliansen vinner årets val kommer Arbetsförmedlingen att läggas ner, så som den ser ut i dag Foto: IBL


Om alliansen vinner valet kommer de att skrota arbetsförmedlingen så som den ser ut i dag. Det skriver alliansens partiledare i DN Debatt.

klar

Artikellänk är kopierad

Om alliansen vinner årets val kommer Arbetsförmedlingen att läggas ner, så som den ser ut i dag. Det lovar alliansens partiledare i ett debattinlägg i Dagens Nyheter.

”Förmedlingen misslyckas med matchning och med att se till att den arbetslöse är aktiv i sitt jobbsökande och får rätt insatser. Genom att renodla myndighetsuppdraget kan den nuvarande trögheten brytas och matchningen förbättras”, går att läsa i debattinlägget, som signerats av partiledarna Ebba Busch Thor (KD), Jan Björklund (L), Annie Lööf (C) och Ulf Kristersson (M).

Arbetsförmedlingen föreslås ersättas med en ny, mindre myndighet, samtidigt som matchningsfunktionen öppnas upp för fristående aktörer.

”De får ett helhetsansvar för sina arbetssökande och för att dessa får rätt insatser. Matchningsaktören ersätts i allt väsentligt efter hur väl den lyckas med att hjälpa den arbetssökande in i arbete, skriver partiledarna i debattinlägget.

Enligt alliansledarna förmedlas de flesta jobben redan i dag av privata företag, och i debattinlägget hänvisar alliansledningen till SCB:s senaste arbetsmarknadsundersökning som visar att Arbetsförmedlingen i dag förmedlar 15 procent av jobben i Sverige.

Personer med funktionsnedsättning kommer inte att påverkas av reformen, enligt debattinlägget, och staten kommer även fortsättningsvis ha ansvar för nyanländas etablering.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro