ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Alliansens stöd växer i Stockholm

Peter Söderlund · 17 Feb 2014
Uppdaterad 17 Feb 2014

De rödgrönas övertag i väljaropinionen är fortfarande stor. Men förtroendet för Alliansen växer i Stockholm. Det visar en undersökning från Opinion Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Bakom det ökade stödet för Alliansen ligger löftet om en utbyggnad av tunnelbanenätet. De rödgrönas försprång ligger på 10,2 procent och betyder att det krympt med 4,6 procentenheter sedan i somras.

– I samband med utbyggnaden av t-banenätet ska nya bostäder byggas på dessa platser. Det är en politik som gynnar Moderaterna. Även i frågan om ungdomsarbetslösheten ökat förtroendet för Moderaterna. Här är det frågan om sänkt arbetsgivaravgift för personer under 25 år som väljarna gillar, säger Axel Lagerbielke vid Opinion Stockholm.

Roger Mogert (S), oppositionsborgarråd i Stockholms stad, tycker att det är svårt att dra några slutsatser av mätningen.

– Jag tror att det finns en stor längtan efter ett regimskifte i Stockholm, säger han.

De viktigaste frågorna för väljarna i Stockholm är sjukvården, skolan, bostäder, äldreomsorgen och kollektivtrafiken. Skolan är den fråga som har vuxit mest i betydelse och förändringen gäller samtliga åldersgrupper.

Roger Mogert anser att det ligger i linje med vad många känner i dag: skolan behöver ökade resurser.

Samtidigt har frågan om vinster i välfärden vuxit i betydelse. Efter den senaste tidens debatt vill fler väljare se begränsningar av vinstuttaget och fler väljare vill se högre personaltäthet inom sjukvård, skola och äldreomsorg.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Söderlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro