ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allierade planerade göra Hitler till kvinna

Victoria Gillberg · 16 Aug 2011
Uppdaterad 16 Aug 2011
Allierade planerade göra Hitler till kvinna

Allierade planerade göra Hitler till kvinna Foto: Scanpix


Under andra världskriget fanns många idéer om hur man kunde göra sig av med Hitler. Nu skriver professorn Brian Ford om den senaste upptäckta i sin nya bok "Secret Weapons: Technology, Sciende and the race to win world war II".

klar

Artikellänk är kopierad

Britterna planerade att smyga in det kvinnliga hormonet östrogen i Hitlers mat. Man tänkte att det skulle göra honom mer feminin och mindre aggressiv och på så sätt få ett snabbare avslut på kriget.

I boken skriver professorn Ford att det faktiskt fanns brittiska spioner tillräkligt nära Hitler för att kunna förgifta maten. Hitler hade personliga smakprovare för att undvika att bli förgiftad. Därför valde man östrogen som är utan smak och har en långsam effekt. Men vad som hände med planen framgår inte.

Till The Telegraph säger professor Ford att detta bara var en av många planer på att göra sig av med Hitler. Man planerade också att släppa giftormar på fiendetrupper, gömma bomber i fruktkorgar och klistra fast militärfordon.

Time listar fler av historiens konstigaste attentatplaner.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro