ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allsång på puben inför fotbollsmatcherna

Metro Göteborg Markus Sjöman · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Allsång på puben inför fotbollsmatcherna För IFK är allt som vanligt, på planen och puben. Men Gais präglas av ny tillvaro. Laget krönte förra säsongen med en kvalvinst som innebar avancemang till allsvenskan. Och inför spelet i högsta serien har även supportrarna bytt miljö. ­Innan premiärmatchen var här knôkfullt. Det var knappt så folk fick plats, säger Jerry Sjögren, ordförande för Grönsvart Göteborg, om supporterklubbens nya stamställe Rockbaren. Länge har Gamle Port varit Gais-supportrarnas stampub och en given plats att ladda upp på inför hemmamatcherna. Men när restaurangen gick i konkurs fick Grönsvart Göteborg leta efter ett annat ställe. Bara tio dagar innan premiärmatchen mot Örgryte blev det klart med Rockbaren. ­Rockbaren hade de rätta förutsättningarna för att passa Gais, så vi tog kontakt med ägaren. Dessutom är läget och lokalerna kanonbra. ­Det ska vara mycket folk och positiv stämning. Gärna lite naturlig allsång också. Att någon drar igång en ramsa som sprider sig på hela krogen och bara svävar i luften. Sånt ger ståpäls, säger Jerry Sjögren. Inför derbyt kommer IFK Göteborgs supportrars uppladdning att ske inte långt ifrån Rockbaren. Harrys, som är Änglarnas stampub, ligger på hörnet av samma byggnad, hundratalet meter bort. Om än på var sitt håll blir det ett livat kvarter innan matchen i kväll. Men vad händer efter derbyt?

Jag har tagit semester till blåvittmatchen och dagarna efter så jag räknar med att Gais vinner och det är klart att vi firar segern. Jag vet inte riktigt hur men det blir väl troligtvis här, avslutar Jerry Sjögren. Och det passar bra då det ju sägs att GAIS är rock 'n roll.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Göteborg Markus Sjöman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro