ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allsvensk spelare misstänkt för våldtäkt mot barn

Clarence Frenker// Johan Mårtensson Bornudd//Evelina Olsson · 19 Nov 2012
Uppdaterad 20 Nov 2012
Enligt kammaråklagare Ulrika Rogland grundar sig brottet på flickans ålder. Det ska inte ha förekommit något våld, uppger hon. Bilden är tagen vid en tidigare tillfälle.

Enligt kammaråklagare Ulrika Rogland grundar sig brottet på flickans ålder. Det ska inte ha förekommit något våld, uppger hon. Bilden är tagen vid en tidigare tillfälle. Foto: Stig-Åke Jönsson/ SCANPIX


Den allsvenske spelaren har nu släppts fri. Men misstanke om brott kvarstår.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i lördags som mannen, en välmeriterad allsvensk fotbollsspelare i 20-årsåldern, greps och anhölls misstänkt för våldtäkt mot barn. Misstankarna avser brott mot en 14-årig flicka i Malmö den 8 november i år.

– Brottet grundar sig i hennes ålder. Det har inte förekommit något våld, säger kammaråklagare Ulrika Rogland.

Enligt henne var det inte flickan själv utan en person i hennes närhet som gjorde en polisanmälan.

Därefter inleddes en förundersökning om våldtäkt mot barn, vilket det automatiskt rubriceras som vid sexuellt umgänge med personer under 15 år.

Både flickan och den allsvenske spelaren har förhörts, men vad som sagts eller hur han ställer sig till anklagelserna vill varken polis eller åklagare kommentera.

Senast i morgon måste beslut fattas om mannen ska släppas på fri fot eller inte. Enligt Ulrika Rogland kommer hon troligtvis inte att begära honom häktad.

Från klubben, där den nu anhållne spelaren haft en framträdande position, uttrycktes i går sorg över att en av deras spelare misstänks för brott.

– Vi känner stor medkänsla för alla inblandade och kommer stötta spelaren, säger företrädare för klubben.

Däremot vill man inte kommentera om spelaren ska stängas av fram till en eventuell rättegång. Metro har pratat med flickans målsägarbiträde Marie-Louise Norking som inte vill kommentera ärendet. Metro har även sökt den allsvenske spelarens advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker// Johan Mårtensson Bornudd//Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro