ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allsvenska klubbens satsning – värvar League of legends-lag

Erik Glanell · 22 Nov 2018
Uppdaterad 22 Nov 2018
Östersunds FK Ger sig ger sig in i esporten.

Östersunds FK Ger sig ger sig in i esporten. Foto: Riot Games


Östersunds FK är, inte oväntat, mest känt för sitt fotbollslag. Nu gör klubben dock däremot en satsning för att även sprida namnet inom esporten.

klar

Artikellänk är kopierad

Den allsvenska klubben Östersunds FK hoppar på esport-tåget. I en treårssatsning har klubben som mål att nå internationell nivå.

Som utgångspunkt har ett samarbete slutits med ett League of legends-lag som ska representera klubben i nystartade League of legends Swedish Esports League, SEL. Laget med namnet SPACE är såvitt Metro Esport kunnat se det första Lol-laget att representera en allsvensk klubb.

”Att vi får möjligheten att vara delaktig av den professionella arenan från start är ett privilegium för oss. Vi känner oss hedrade att kunna inleda samarbeta med ett talangfullt lag som SPACE, att representera oss inom den professionella scenen,” säger Erik Eliasson, klubbens Esport Koordinator i ett pressmeddelande.

Framöver ska även fyra Fifa-spelare värvas för att representera klubben i olika tävlingssammanhang.

Enligt pressmeddelandet är esportsatsningen något som har planerats sedan ungefär ett år tillbaka.

pil
Här är här är SPACE

Felix “Kryze” Hellström – TopTheodor “Skeden” Nagelkerke- JungleAndreas “Addex” Blikfeldt – MidMikael “Namex” Axelsson – AD CarryAlexander “Krallex” Ramlinger – SupportJake “Mora” Hammond – Coach

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro