ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allsvenska profiler stöttar Lagerbäck: Ska vara kvar”

Kristoffer Ruckemann · 19 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Lagerbäck får förtroende från allsvenska profiler enligt Metros enkät.

Lagerbäck får förtroende från allsvenska profiler enligt Metros enkät. Foto: Foto: Scanpix


16 spelare och tränare ger sin syn på fiaskot

klar

Artikellänk är kopierad

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck är hårt kritiserad. Men får stöd av allsvenska profiler i Metros exklusiva enkät. - Han ska vara kvar, det finns ingen som har presterat samma som han har gjort, säger Håkan Mild, sportchef i Göteborg.

Men det är inte alla som är lika säkra på det. Henrik Rydström, lagkapten i Kalmar, är inte alltid på Lagerbäcks sida.- Jag har gått från att vilja skjuta honom till att tycka att det finns något bra. Men jag vet inget bättre alternativ. Jag tycker han gör fel saker hela tiden, men i åtta fall av tio blir det bra resultat av det ändå.

Martin Fribrock i Halmstad vill se ändringar i laget medan Jonas Bjurström i Trelleborg vill ha bort förbundskaptenen.- Jag tycker det är dags för nytt. Han har varit där i tio år, känns inte som om han kan tända den hungern som behövs. Han har inte gjort ett dåligt jobb, men en ny röst och blick skulle behövas i landslaget, säger Fribrock.- Nej, jag tycker inte han ska vara kvar, med tanke på resultatet igår. Ryssland såg ut som ett världslag och det gjorde definitivt inte Sverige. Så borde det inte se ut, säger Bjurström.

Men landslagserfarne Mattias Jonsson håller inte med.- Det beror på om han själv känner att han vill vara kvar. Jag tycker att han och spelarna kan vara nöjda med insatsen i EM. Hade jag spelat hade han i alla fall haft mitt förtroende.

Ska Lars Lagerbäck vara kvar som förbundskapten?Bojan Djordjic, AIK:- Svår fråga. Tio år är en lång tid. Man kan inte bortse från att han tagit laget till fem raka mästerskap. Ett generationsskifte behövs - våga satsa på unga spelare.

Mattias Jonson, Djurgården:- Det beror på om han själv känner att han vill vara kvar. Jag tycker att han och spelarna kan vara nöjda med insatsen i EM. Hade jag spelat hade han i alla fall haft mitt förtroende.

Fredrik Berglund, Elfsborg:- Hade han gått till kvartsfinal hade han fått vara kvar tio år till. Nu pratar alla om avgång. Absolut inte tycker jag. Han har tagit oss till fem mästerskap - om han känner suget själv ska han vara kvar.

Fredrik Lundgren, Gais:- Jag tycker inte man ska kräva en avgång. Det märks tydligt - Sverige är helt enkelt inte i nivå med de stora länderna. En spelarväxling krävs. Har han energi kvar och känner sig hungrig borde han stanna – han har ju visat att han är kapabel att ta laget till stora mästerskap.

Mathias Woxlin, Gefle:- Ja, det tycker jag. Hans resultat talar för sig själv. Han kan inte trolla, spelarna som är där är de som finns. Vi möter för bra motstånd helt enkelt.

Håkan Mild, Göteborg:- Han ska vara kvar. Det finns ingen som har presterat samma som han har gjort. I landslag kommer det alltid nya spelare och jag tror att Lagerbäck kommer ta in nytt.

Martin Fribrock, Halmstad:- Jag tycker att det är dags för nytt. Han har varit där i tio år, känns inte som om han kan tända den hungern som behövs. Det spelargardet han har använt känns också lite åldrat. Han har inte gjort ett dåligt jobb, men en ny röst och blick skulle behövas i landslaget.

Mikkel Jensen, Hammarby:- Jag tycker att det behövs en föryngring i laget. Inte bara i truppen, utan i startelvan. Om Lagerbäck ändrar inställning så ska han vara kvar, annars behövs det något nytt. Sedan är det beroende på om han kan motivera laget också.

Bosse Nilsson, Helsingborg:- Det finns ingen anledning att väcka en sådan fråga nu. Han har ju kontrakt till 2010, det är typiskt svenskt att prata om det så här tidigt. Om han själv tycker att det är jobbigt är en sak, men det finns ingen anledning för förbundet att agera.

Henrik Rydström, Kalmar:- Jag har gått från att vilja skjuta honom till att tycka att det finns något bra. Men jag vet inget bättre alternativ. Jag tycker att han gör fel saker hela tiden, men i åtta fall av tio blir det bra resultat av det ändå. Det har inte varit ett misslyckande att åka ur gruppen, Spanien och Ryssland är bra lag.

Jörgen Wålemark, Ljungskile:- Jag tycker han ska vara kvar. Han har fört Sverige till de senaste slutspelen. Det är klart, lite förnyelse bland spelarna kan behövas. Men han har gjort ett bra jobb.

Niklas Skoog, Malmö:- Om man tittar på resultaten och arbetet som han har gjort har jag svårt att se att han skulle bli kickad. Men det är inte upp till mig, jag har inga kommentarer om det.

Sören Cratz, Norrköping:- Lars Lagerbäck och Roland Andersson har ju tagit Sverige till fem raka slutspel och tagit laget ur gruppen alla gånger utom nu. Jag tycker det är skamligt att ifrågasätta deras kompetens. Jag tror inte de är åldersfixerade utan helt enkelt använder sig av spelarna med mest fotbollskunnande.

Joel Cedergren, Sundsvall:- Jag tycker han ska vara kvar, han har ju visat resultat. Men jag tycker att han hade en märklig inställning inför matchen igår. Han började prata om Holland några dagar tidigare och då kan man fråga sig vad det är för attityd. Sedan det där om de äldre spelarna - om man är 35 eller 20 spelar ingen roll, det är vad spelarna presterar som är det viktiga.

Jonas Bjurström, Trelleborg:- Nej, jag tycker inte han ska vara kvar, med tanke på resultatet igår. Ryssland såg ut som ett världslag och det gjorde definitivt inte Sverige. Så borde det inte se ut.

Magnus Kihlberg, Örebro:- Jag tycker det är dags för det. Han har gjort sitt. Det behövs något nytt, han har varit med så länge. Några av de äldre spelarna också, det behövs förnyelse där med. Men det handlar inte bara om ålder, de som är bäst ska ju spela.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Ruckemann
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro