ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allt dyrare att bo i andra hand

Fredrik Tideman · 4 Jul 2014
Uppdaterad 5 Jul 2014

Foto: TT


Det blir allt dyrare att bo i andra hand. Enligt en sammanställning från Blocket har bland annat en hyresrätt med ett rum i Stockholm blivit närmare 20 procent dyrare på fyra år.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt statistik från Blocket Bostad fortsätter snitthyrorna för mindre lägenheter på andrahandsmarknaden att öka.

I både Malmö och Göteborg sticker hyrorna i väg, men störst är ökningen i Stockholm. En hyresrätt med ett rum är närmare 20 procent dyrare att hyra i andra hand i dag än för fyra år sedan, för en bostadsrätt ligger ökningen på 36 procent.

Bostadsrätterna står för det största utbudet på Stockholms andrahandsmarknad, 68 procent av lägenheterna som ligger ute på Blocket är bostadsrätter.

Claes Hemberg, sparekonom på Avanza bank, tror att priserna kommer att stiga ännu mer.

– Prisregleringen på hyresrätter kommer att försvinna och då kommer värdet att öka. Sitter du på en hyresrätt, så sitt kvar på den.

Kan man göra en bra affär på att köpa en bostadsrätt och hyra ut den?

– 80-90 procent av alla bostadsrätter får du inte hyra ut en längre period vilket gör det svårt. Det man ska göra om man har en bostadsrätt, eftersom räntan är rekordlåg, är att lägga undan de pengar man tjänar på den låga räntan för att vara beredd på högre ränta.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro