ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allt dyrare att hyra i andra hand

Emelie Nilsson · 14 Jan 2016
Uppdaterad 14 Jan 2016

Snitthyrorna för andrahandsuthyrning rusar i höjden.

klar

Artikellänk är kopierad

I den rådande bostadsbristen är det många som får förlita sig på andrahandsmarknaden. Men enligt statistik som Hem & Hyra fått från annonssajten Blocket blir det både svårare och dyrare även att hyra i andra hand.

►LÄS MER: Krävde 11 000 i månaden för en tvåa – fälls för ockerhyra

Sammanlagt annonserades 64 738 lägenheter ut i Sverige för andrahandsuthyrning på Blocket under 2015, en minskning med tre procent jämfört med året innan. Stockholm går däremot mot strömmen och där ökade antalet annonser med fyra procent.

När det gäller hyressättningen för lägenheter som hyrs ut i andra hand så har det ökat i de tre största städerna och även sett över hela riket.

►LÄS MER: Fixa lägenhet i Stockholm – så här gör du

I Stockholm har snitthyran för en tvårummare ökat med 10 procent på ett år, eller 40 procent sedan 2012 då lagstiftningen gjordes om för prissättning av andrahandshyror. Sett till riket har hyrorna ökat med 7 respektive 12 procent för en en- och tvårummare på ett år. Jämfört med 2012 har hyrorna ökat med 26 procent för en enrummare och 35 procent för en tvårummare i riket.

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Nilsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro