ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allt fler företag använder Twitter

Amina Benali · 4 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Johan Hedberg.
Johan Hedberg.

KOMMUNIKATION. Lyssna är nyckelordet om ett företag ska använda Twitter rätt och nå ut till sina kunder. Det menar Johan Hedberg delägare på Early October AB som är ett företag som analyserar social media.

Bland svenska företag är Rebtel duktigt på att lyssna på sina kunder. De har ett system som möjliggör för folk att ringa med mobiltelefonen till andra länder, men via internet och på så sätt hålla kostnaderna nere.– När en kund någonstans i världen skriver en Tweet om att de har problem med tjänsten kan vi snabbt agera och skriva tillbaka till kunden att problemet kommer att åtgärdas inom snar framtid, säger Alexander Drewniak på marknadsföringsavdelningen på Rebtel.

Mikroblogg kan användas som internkommunikation viket kan förbättra relationerna till de anställda.– Twitter kan användas dels för att skapa mindre avstånd mellan ledning och anställda i större företag och dels för att ha en öppen och tillgänglig diskussion mellan dem, säger Johan Hedberg delägare i Early October AB.

Twittrande företag

JordbruksverketSkriver minst 1 gång varje dag.

Skriver om: Det kan vara ett arbete på gång, en mässa eller en nyhet som andra medier har skrivit som berör företagandet på landsbygden och som de flaggar för.

Antal followers: 38 stycken.

Kommentar: – Vi har fler followers än vad vi själva följer. Det här är ett kraftfullt sätt att ut med sin information, säger Maria Petersson, på team företagande på jordbruksverket.

LÄNK

AcneSkriver några gånger i veckan.

Skriver om: Aktuella kollektioner, artiklar, events, dialogskapande frågor etc

Antal followers: 275

Kommentar: – För oss är det ett litet experiment där vi lär oss mediet. Vi gillar möjligheterna till att skapa en närmare dialog med kunder och även det snabba tempot. Mycket av det som skrivs om oss publiceras i olika former på nätet och vi vill finnas på plats och ”lyssna” på det som sägs.

LÄNK

klar

Artikellänk är kopierad

Amina Benali
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro