ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Allt fler företag väljer att hyra in personal

Rickard Lindholm · 4 Jan 2011
Uppdaterad 11 Feb 2011
Hos tillverkningsföretagen är det vanligast med inhyrd personal.

Hos tillverkningsföretagen är det vanligast med inhyrd personal. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Det blir allt vanligare att företag inte nyanställer. Förra året använde sig över hälften av alla medelstora företag av inhyrd personal.En femtedel av alla företag hyrde in personal förra året, enligt SEB:s företagspanel. Tidigare var det 18 procent som använt sig av inhyrd personal.

Bland tillverkningsföretagen var det extra vanligt. Tre femtedelar använde sig av inhyrning.– Allt fler företag hanterar ökad efterfrågan med inhyrning som komplement till anställning, säger Ingela Hemming, SEB:s företagarekonom, i ett pressmeddelande.Undersökningen är gjord bland små och medelstora företag. De medelstora företagen ( 50-249 anställda) använder sig mest av inhyrd personal. 62 procent av de företagen använde sig av inhyrning. Bland företag med 10-49 anställda så använde sig 35 procent av inhyrd personal och bland företag med 1-9 anställda så är det nio procent som använde sig av inhyrd personal.

klar

Artikellänk är kopierad

Rickard Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro