ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allt fler tecknar egen privat tandförsäkring

Martina Liljedahl · 2 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: SCANPIX

Nu syns de första effekterna av regeringens tand­vårdsreform.  Besvikelsen är stor bland de grupper som har bra tänder. Göteborgarna väljer nu i stället att teckna privat försäkring för att slippa chockräkningar. – Många säger att det inte blev som de trodde med nya tandvårdsreformen, säger Ann-Charlotte Sundelin, chef för allmäntandvården i Västra Götaland.

Den nya tandvårdsreformen gynnar främst de som har mycket problem med sina tänder. De som har hyfsat bra tänder kan i stället tjäna på att teckna en privat försäkring hos Folktanvården.

Sedan förra våren har alla i Västra Götaland mellan 20 och 65 år kunnat betala ett fast pris för tandvård på folktandvården. I dag gör 27 000 personer det jämfört med 5 000 förra hösten. 7 000 göteborgare har hittills tecknat avtal. Nästan hälften av dem är kvinnor mellan 20 och 29 år.

Sara Widén är en av dem, hon hoppas få den lägsta avgiften som är 45 kronor i månaden. Från 1 januari ersätts modellen med en nationell där alla oavsett ålder kan vara med.

klar

Artikellänk är kopierad

Martina Liljedahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro