ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Allt intressant inom film kommer hända i Ryssland"

Nadezhda Dazhunts · 11 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Angelina Jolie intar vita duken som seriehjälten Fox, läs Metros recension på sidan 32. 

Angelina Jolie intar vita duken som seriehjälten Fox, läs Metros recension på sidan 32. 


klar

Artikellänk är kopierad

Timur Bek­mambetov.
Timur Bek­mambetov.

Angelina Jolie spelar nästa seriehjälte, Fox, en skarp­skjutande femme fatale som förvandlar en skriv­bordstönt till super­hjälte i Mark Millars serieroman. Metro har mött den ryske regissören Timur Bekmambetov.”Wanted” har blivit en del av Hollywoodtrenden med högbudgetactionfilmer som ”Speedracer” och ”Matrix”. Hade du som mål att klå Wachowskibröderna?– Vem vet, vi kommer förmodligen att slå dem publikmässigt. Det har börjat bra.

Du behöll inte mycket av originalserien i filmen. Varför?– Jag gillade stämningen i serieromanen. Mark Millars verk var som en bibel för mig under hela projektet. Och jag försökte bevara den mycket speciella stämningen i serien i filmen.

Detta är din första Hollywood-produktion. Kommer du att göra fler filmer i Ryssland?– Den amerikanska filmindustrin har redan passerat sin höjdpunkt. Allt intressant inom filmen kommer att hända i Ryssland framöver. Alla talangfulla människor, alla resurser, kommer att koncentreras här. Och vi kommer att stötta den här överflyttningen av styrka och talang.

Har du fått fler anbud från Hollywood under tiden?– Hittills har Tim Burton, Jim Lemley och jag blivit producenter för den animerade filmen ”9”. Jag planerar även att göra en operafilm kallad ”Red star”.

klar

Artikellänk är kopierad

Nadezhda Dazhunts
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro