ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Allt kallare höstdagar – men i veckan blir vädret milt och fint

Linnea Carlén · 28 Okt 2015
Uppdaterad 28 Okt 2015
Vädret fortsätter att vara lite varmare än normalt så här års, men passa på och njut av veckans ljumna väder – framåt nästa vecka faller temperaturerna återigen något.

Vädret fortsätter att vara lite varmare än normalt så här års, men passa på och njut av veckans ljumna väder – framåt nästa vecka faller temperaturerna återigen något. Foto: Michael Probst / AP / TT


Hösten präglar sedan en tid tillbaka hela landet, och nu har vintern även dragit in över norra Sverige. De flesta har märkt av hur temperaturerna sjunker och dagarna och nätterna blir allt kallare – men i veckan ser det ut att bli riktigt behagligt väder.

klar

Artikellänk är kopierad

Vi befinner oss just nu i gränsen mellan höst och vinter. Högtrycket har hållit i sig under en ganska lång tid men i går passerade ytterligare en kallfront ner över landet. I Tornedalen och norra lapplandsfjällen har vintern även kommit.

► LÄS MER: Sju skäl – därför är hösten det bästa som finns

Trots det ser den kommande veckan ut att bjuda på fint väder.

– Temperaturerna sjönk lite grann och nu är det en ganska torr och kall luft som täcker stora delar av landet, men det är lite mulet i södra Sverige och Västra Götaland, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen, till Metro.

Kommande dagar väntas även mildare luft, särskilt under torsdagen, fredagen och lördagen.

– I Götaland och Svealand är det omkring 10 plusgrader på dagen. I större delen av Norrland håller det sig kring noll grader eller några minusgrader, men även där blir det lite varmare. Det kommer också att passera lite regn och snö över Norrland under lördagen, säger Martin Hedberg.

► LÄS MER: Höstoväder försvårar flyktingmisären

Vädret fortsätter framöver att vara varmt för årstiden, även om temperaturerna återigen ser ut att falla en aning framåt nästa vecka.

– Det är några grader varmare än normalt. På söndag och måndag handlar det om fem grader varmare än normalt för årstiden. Även om det framöver blir lite kallare är det någon grad varmare än vad det statistiskt sätt brukar vara så här års i hela landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro